El Govern injecta 6 milions a l’audiovisual català

- Advertisement -

Les ajudes públiques al sector audiovisual per remuntar la situació post-COVID-19 es comencen a desbloquejar. La Generalitat de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han presentat l’acord per al foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació, amb una aportació de 6 milons d’euros per a la producció de nous projectes audiovisuals. Amb aquest objectiu, la CCMA obre aquest 11 de juny de 2020 una convocatòria pública a partir de la qual seleccionarà projectes de continguts audiovisuals per aquest un import màxim per projectes presentats enguany. En un acte celebrat a la seu del Departament de Cultura, la consellera de Cultura ha dit que aquest és “un dia històric” per la importància d’una aportació que servirà per “fer més visible la llengua catalana i el patrimoni cultural català als mitjans de comunicació”.

Qui s’hi pot acollir i per a fer què?

Amb aquesta aportació, la CCMA podrà posar en marxa produccions de nova creació de sèries, pel·lícules i documentals. Cal especificar que aquestes produccions s’emetran pels canals televisius, però també serviran per enriquir de continguts les xarxes socials i les plataformes d’audiovisuals. Segons explica el Govern en un comunicat, els projectes se seleccionaran a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica de cada projecte així com de la capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal o l’encaix en una programació de televisió generalista.

- Advertisement -

- Advertisement -

Els projectes nous, que podran ser produïts en règims de producció associada o coproducció, podran ser de diferents gèneres i formats: sèries d’animació i programes infantils, sèries de ficció i documentals, llargmetratges televisius i cinematogràfics, programes d’entreteniment basats en continguts culturals (patrimonials, literaris, lingüístics, musicals, populars, de les arts escèniques i visuals, etc.), continguts per ser distribuïts als mitjans digitals o xarxes socials, videoclips musicals o de difusió de la cultura catalana, documentals de contingut cultural per a televisió o programes d’entreteniment de gran format de contingut cultural.

Pots sol·licitar aquest ajut en aquest enllaç

Altres ajudes disponibles

Aquesta nova línia emesa pel Govern se suma a la que ja va anunciar l’Institut Català de les Empreses Culturals a principis del juny de 2020. Aquest ajut de caràcter extraordinari dotat amb 8 milions d’euros té com a objectiu específic compensar les despeses de funcionament en què hagin incorregut les empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.  La línia vol contribuir a mitigar les afectacions que l’aturada cultural ha ocasionat en els sectors de les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música.

Entre altres, la subvenció cobreix despeses de personal, estructurals (lloguer i/o hipoteca, subministraments, assegurances…), d’adaptació dels espais professionals als requeriments post-COVID-19, impostos –a excepció dels personals sobre la renda–, quotes professionals o d’autònoms i tributs, sempre que les empreses o entitats sol·licitants no hagin aplicat un ERO. Aquest ajut, de caràcter automàtic, és compatible amb altres subvencions destinades a superar els efectes de la COVID-19 d’altres administracions públiques, amb l’única excepció dels ajuts específics aprovats per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura amb el mateix objectiu. La quantia de la subvenció no superarà en cap cas els 30.000 euros.

Pots sol·licitar aquest ajut en aquest enllaç

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents