Mario Casas és ‘El fotógrafo de Mauthausen’

- Advertisement -

El 26 d’octubre arriba als cinemes el nou film de la directora de Secuestro, Mar Targarona. El fotógrafo de Mauthausen, el seu tercer llargmetratge, està protagonitzada per Mario Casas i narra la història de Francesc Boix, un fotògraf barceloní pres al camp de concentració austríac de Mauthausen. El rodatge de la pel·lícula va tenir lloc entre l’octubre i el desembre de 2017 entre Barcelona i Budapest.

- Advertisement -

Segons explica TV3 en un comunicat el llargmetratge és una història basada en fets reals, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés. Mario Casas (Contratiempo, Palmeras en la nieve) interpreta protagonista de la història el fotògraf Francesc Boix. El repertori es completa amb Alain Hernández (El rei borni, Cites), l’actriu Macarena Gómez (Pieles, Musarañas) i Richard Von Weyden. Tot i que, com dèiem, serà el tercer film de Mar Targarona la barcelonina ha produït diverses pel·lícules El orfanato i Los ojos de Julia El cuerpo. El fotógrafo de Mauthausen és una producció de Rodar y Rodar, We Produce 2017 AIE i Filmteam, amb la participació de TV3, RTVE, ICCA i ICEC, i distribuïda per Filmaz.

Les imatges de la barbàrie

- Advertisement -

Amb l’ajuda d’un grup de presoners espanyols que lideren l’organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix (Mario Casas), un pres que treballa al laboratori fotogràfic del camp, arrisca la seva vida en planejar l’evasió d’un dels negatius que demostraran al món les atrocitats dutes a terme pels nazis en l’infern del camp de concentració austríac. Milers de negatius que mostren, des de dins, la crueltat d’un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys aconsegueixen salvar van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg l’any 1946. Boix va ser l’únic espanyol que hi va anar com a testimoni.

El fotografo de Mauthausen

“Em va emocionar saber la història de Francesc Boix i dels més de 7.000 republicans que van estar al camp de Mauthausen. Una història molt poc coneguda a Espanya. Francesc Boix i un grup de valents van saber conservar i treure del camp, arriscant les seves vides, una sèrie de negatius fotogràfics, gràcies al quals van quedar impreses per a la posteritat les atrocitats comeses pels nazis. És impactant veure Francesc Boix declarant en els judicis de Nuremberg i assenyalant els botxins, demostrant amb proves que sí que sabien el que ocorria en eixos camps. És un exemple real i històric en què els dolents són duts davant la justícia per la valentia d’uns pocs. Amb aquesta pel·lícula vull honrar aquests herois i totes les víctimes de Mauthausen”, explica Targarona. Encara no se saben dates d’estrena  de la pel·lícula.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents