El cine fantàstic català treu pit a Sitges

- Advertisement -

Com cada any el Festival de Sitges serveix d’aparador per projectes de gènere d’arreu del món. Sent com és el certamen més important del planeta en aquest gènere, és normal que les producció i coproduccions catalanes que encaixen en aquesta classificació aprofitin el moment per treure pit i exhibir-se davant del públic, distribuïdores, agents internacionals de vendes i tothom qui té els ulls posats en el bon cinema.

Enguany hi ha cinc pel·lícules amb una part o la totalitat de la producció catalanes que es poden veure a Sitges en preestrena abans que arribin a les sales. Son les següent.

‘Malnazidos’ d’Alberto de Toro i Javier Ruiz Caldera

- Advertisement -

- Advertisement -

Sinopsi

Mesos de combats sagnants han deixat milers de morts a les trinxeres. Jan Lozano, capità de la cinquena brigada, cau presoner. Però un perill més gran obligarà els bàndols rivals a unir-se contra un nou i desconegut adversari: hauran de deixar de banda l’odi mutu i així evitar convertir-se en zombis. Els reis de la comèdia Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro entren per la porta gran al cinema bèl·lic i fantàstic.

Què ens trobarem al cinema?

Una pel·lícula festivalera al màxim. El film inaugural promet diversió total barrejant Guerra Civil i zombis. No ens referim al fet que el franquisme no ha mort del tot sinó a l’argument… A Malnazidos veurem molta sang, caps que exploten, membres amputats i altres delícies del subgènere zombi. Què pot sortir malament?

Quan i on la puc veure

Dijous 8 a les 12:15 i a les 19:00 a l’Auditori Melià

Divendres 9 a les 22:00 al Cinema Retiro

Dissabte 10 a les 16:15 a l’Auditori Melià

‘Baby’ de Juanma Bajo Ulloa

- Advertisement -

Sinopsi

Una jove drogoaddicta dona a llum en un dels seus moments més baixos. Incapaç de cuidar el nadó, el ven a una estranya dona. Aviat es penedirà d’aquesta decisió, però per recuperar el plançó haurà de fer front a les seves pors més profundes. Amb Baby, Juanma Bajo Ulloa torna al dramatisme pertorbador de les seves obres més personals.

Què ens trobarem al cinema?

Suspens, emocions fortes i por. Una dona desesperada que vol recuperar el seu fill és sinònim de mesures extremes. Veurem escenes explícites i, segurament, alguna pinzellada d’humor negre. Estem segurs que és un film que no deixarà ningú indiferent. El film ve especialment apadrinat per Sitges ja que va ser el projecte escollit per representar-lo a Cannes a la presentació del projecte Fantastic 7.

Quan i on la puc veure

Dissabte 10 a les 8:15 a l’Auditori Melià

Diumenge 11 a les 19:00 a l’Auditori Melià

Dilluns 12 a les 13:45 al Cinema Retiro

‘Cosmética del enemigo’ de Kike Maíllo

Sinopsi

Jeremiasz Angust, un arquitecte d’èxit, perd el seu vol a causa d’una misteriosa jove que l’aborda de sobte. Els dos personatges iniciaran una conversa que s’anirà enrarint fins a fer-se sinistra i criminal. Kike Maíllo torna a Sitges amb aquesta adaptació del bestseller d’Amélie Nothomb.

Què ens trobarem al cinema?

Un nou gir a la carrera de Kike Maíllo un polifacètic realitzador català capaç de capitanejar projectes tan diferents com Arròs Covat, Eva o Toro. En aquesta adaptació literària veurem un thriller de tarannà més psicològic que adrenalínic.

Quan i on la puc veure

Del dia 8 al 18 on line a la plataforma del festival

Divendres 16 a les 8:30 i a les 22:00 a l’Auditori Melià

Dissabte 17 a les 22:15 a l’Auditori Melià

‘La vampira de Barcelona’ de Lluís Danés

Sinopsi

A la Barcelona de principis del segle XX, el periodista Sebastià Comas se submergeix en el laberint urbà de carrers i bordells del barri del Raval per esbrinar la veritat sobre la desaparició de diversos nens. Uns crims atribuïts a Enriqueta Martí, La Vampira de Barcelona. Aviat descobrirà una xarxa de l’alta societat disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu.

Què ens trobarem al cinema?

L’únic film del festival en llengua catalana! Llengües a banda, esperem una cinta de look gòtic amb un estètica com poc cops s’han vist al cinema català. Lluís Danés és un expert en crear atmosferes misterioses i ambients malsans. Ens fa la sensació que estem davant d’un dels films de collita catalana que més sonarà quan toqui repartir premis.

Quan i on la puc veure

Del dia 8 al 18 on line a la plataforma del festival

Divendres 9 a les 8:30 i 19:30 l’Auditori Melià

Dissabte 10 a les 14:00 al Cinema Retiro

‘No matarás’ de David Victori

Sinopsi

El Dani no viu per a ell mateix, sinó per cuidar el seu pare malalt. Quan aquest mor, el Dani no només es compra un bitllet per fer la volta al món, sinó que abans es deixa endur per la Mila, en una nit que, de tan fosca, pot deixar-lo sense viatge. David Victori, a qui Ridley Scott va produir el curt Zero, converteix Mario Casas en un home que no ha trencat mai un plat, almenys fins que es veu involucrat en una frenètica espiral de sexe, droga i violència.

Què ens trobarem al cinema?

Una pel·lícula de les que no et deixa respirar. Un Mario Casas desbordat per la personalitat de la coprotagonista Milena Smit i una Barcelona nocturna en un ambient frenètic. Acció, sentiments a flor de pell i situacions que mai no voldries viure… Això i més és No matarás.

Quan i on la puc veure

Dissabte 10 a les 11:00 i a les 19:00 14:00 a l’Auditori Melià

Diumenge 11 a les 13:30 al Cinema retiro

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents