today-is-a-good-day

El documental català, protagonista del 21è DocsBarcelona

- Advertisement -

El cinema català serà el gran protagonista de la 21a edició del Festival DocsBarcelona 2018 que es celebrarà del 16 al 27 de maig. Aquest dijous 12 s’ha fet la presentació del certamen on s’ha subratllat la selecció de fins a 11 documentals de producció catalana que tindràn l’estrena mundial al festival. La pel·lícula inaugural serà l’esperada Petitet de Ramón Bosch, un documental sobre les vivències del cantant de rumba Petitet per arribar a tocar al Gran Teatre del Liceu. A la Cloenda es presentarà Sinfonía de Gilbert Arroyo i Andrés Locatelli un documental sobre el talent i la falta d’oportunitats de tres joves músics peruans.

- Advertisement -

De la producció catalana que es presentarà al DocsBarcelona destaquen també els documentals Eugenio, de Jordi Rovira i Xavier Baig que explora la cara menys coneguda de l’humorista; Shootball de Fèlix Colomer un documental sobre el cas d’abusos a menors dels Maristes de Barcelona que inclou entrevistes amb els principals protagonistes; Hayati de Sofi Escudé i Liliana Torres sobre el particular cas d’un refugiat sirià que va ser victíma de la traveta d’una periodista; Time Thieves, lladres del temps, de Cosima Dannoritzer sobre com el temps ha esdevingut la moneda de canvi més valuosa. També cal destacar L’Alguer: un pentagrama com un carrer de Roger Cassany que es centra en com les cançons han salvat el català a l’Alguer i Mies on Scene, Barcelona en dos actes de Xavi Campreciós i Pep Martín.

- Advertisement -

A la Secció Oficial Panorama  Of Fathers and Sonde Talal Derki, un documental sobre el gihadisme, que va guanyar el premi al millor documental a Sundance; Dolphin Man de Lefteries Charitas que mostra la superació  de l’actual campió del món d’apnea. Bobbi Jene, que ens transporta al món de les ballarines profesionals, i que va guanyar  tres premis al festival de Tribeca, entre els quals el de millor documental. També cal destacar Yo no me llamo Rubén Blades, The distant Barking of Dogs i The White World According to Daliborek.

Joan Gonzàlez, director del festival, ha posat enfàsi en el bon moment que passa el cinema documental català i, també el festival ja que l’afluència de públic no para de crèixer: la passada edició va tenir 16.000 espectadors i va doblar la de l’any 2015. El festival, doncs, està consolidat i és una referència del gènere documental, tal com ho demostra també l’acreditació de més de quatre-cents profesionals de trenta països.

A més a més, el festival s’estén fins a deu poblacions de Catalunya. Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, el Docs apropa una selecció de tres títols de la programació del Festival a Granollers, Berga, Manresa, Badalona, Vilafranca, La Garriga, Castellar del Vallès, Gavà, Sant Andreu de la Barca i Mataró. Com cada any també hi haurà presentació de projectes, pitchings professionals per a la indústria i tallars per aprendre com fer de l’art del documental una realitat. 

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents