El director de TV3 es triarà per concurs públic

- Advertisement -

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està en ple procés de canvi profund. El Consell de Govern de l’ens ha donat el tret de sortida al seu procés de refundació, amb l’objectiu de reforçar les missions de servei públic, adaptant-se al nou entorn audiovisual, i complir els mandats de la Llei de la Corporació. Ho ha fet a partir de diferents acords, que inicien una reorganització profunda de la Corporació, i que han estat presos per unanimitat de tots els membres. No oblidem que aquesta entitat pública que la que gestiona els mitjans públics de Catalunya, és a dir, tot el que té a veure amb Televisió de Catalunya (tots els seus canals i continguts) i Catalunya Ràdio.

- Advertisement -

Amb aquest horitzó i amb la voluntat d’iniciar la transformació per adaptar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al canvi de paradigma digital, s’inicia el procés que ha de culminar amb la renovació de les direccions de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. En aquest sentit, el Consell ha acordat iniciar el procediment per a la redacció de les bases del concurs públic de selecció de candidats a les direccions dels mitjans i ha establert la data de 27 d’abril d’enguany per a la seva aprovació. En altres paraules, els lideratges de Vicent Sanchis i Saül Gordillo al capdavant de TV3 i Catalunya Ràdio tenen data de caducitat ja que, per primer cop, no seran càrrecs triats a dit sinó a través d’un concurs de mèrits i capaciatats.

- Advertisement -

Els actuals directors, doncs, quedaran alliberats dels seus càrrecs en el moment que s’aprovin les bases dels concursos públics. Des d’aquell moment i fins que els concursos públics no estiguin resolts, les direccions dels mitjans de Ràdio, Televisió i Mitjans Digitals quedaran delegades en els seus adjunts actuals. Els canvis no afectaran altres òrgans i càrrecs com per exemple els responsables de ficció, encarregats de  la creació de sèries i pel·lícules i la participació en productes audiovisuals externs a la casa.

Una nova estructura a la CCMA

El Consell ha posat en marxa sis comissions permanents per analitzar, fer seguiment i elaborar propostes d’actuació sobre reptes troncals i tranversals de la Corporació. Cadascuna d’aquestes comissions estarà coordinada per un membre del Consell i són les següents: Comissió de Cultura i Llengua, coordinada per Àngels Ponsa; Comissió d’Ecosistema Audiovisual, coordinada per Lluís Garriga; Comissió de Contracte programa, Recursos i Organització, coordinada per Lluís Noguera; Comissió de Bon govern, Marc normatiu i Compliance, coordinada per Josep Riera; Comissió d’ODS, Gènere, Diversitat i Pluralisme, coordinada per Carme Figueras, i Comissió de Transformació Digital, coordinada per Gemma Ribas Maspoch. Pels càrrecs de la vicepresidència del Consell i la secretaria, han estat designats Àngels Ponsa i Lluís Garriga, respectivament.

La reestructuració organitzativa que ha de d’impulsar el procés de transformació de la Corporació per afrontar els reptes actuals i de futur anirà vinculada a la definició del nou Pla Estratègic de la CCMA, que liderarà personalment la presidenta del Consell, Rosa Romà. El Consell també ha aprovat la nova estructura de les direccions de la CCMA, amb la creació de l’Oficina d’Estratègia i del Consell de Govern i les àrees de direcció corporativa de Comercial i Màrqueting; Gestió Pressupostària, Empresa Verda i Serveis Generals; Infraestructures Digitals i Tecnològiques; Innovació, Recerca i Estratègia Digital; Organització, Processos i Recursos Humans; la direcció de Ràdio i la direcció de Televisió.

Aquesta remodelació és un primer pas cap a la futura estructura organitzativa que el nou Consell de Govern s’ha compromès a impulsar i que preveu que el funcionament intern de la CCMA giri al voltant de la generació de continguts i la relació multicanal amb l’usuari, sense posar en risc el nivell d’excel·lència i el lideratge d’audiència que la Corporació ha mantingut durant la seva etapa basada en el model dels mitjans lineals.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents