Amazon es fica dins la història d’ETA

- Advertisement -

Any 1959. Les joventuts del Partit Nacionalista Basc, provinents de l’antiga Jagi-Jagi creen una organització basca armada i clandestina, la qual es proclamava independentista i socialista, coneguda com a Euskadi Ta Askatasuna. Després de 817 víctimes (339 civils i 478 policies i militars, segons dades de la Guàrdia Civil), l’any 2011 anuncia el cessament definitiu de la lluita armada, el 2017 lliura les armes i el 2018 es dissol completament. Any 2020. El bestseller de Fernando Aramburu, Patria, és portat a plataformes i aixeca polseguera per allà on passa (ho va fer el llibre, ho va fer el cartell promocional dissenyat per HBO, i us ben prometo que ho farà la sèrie).

https://elcinefil.cat/2020/09/25/patria-un-viatge-al-dolor/

- Advertisement -

Sigui com sigui, seguim el 2020, perquè ara Amazon Prime Video estrena aquest 30 d’octubre una sèrie documental original sota el títol de El Desafío: ETA. Vuit episodis que narraran la història del grup terrorista i la lluita a l’estat. Però Prime Video ja s’ha disposat a fer més extensa aquesta història i estrenarà el documental a 240 països alhora. Aquest producte arriba en un moment en què ETA segueix ben viva a les notícies i xarxes socials. La consultora GAD3 ha posat de manifest a través d ‘un estudi que més de la meitat d’espanyols creu que ETA segueix activa i el 60% de joves no sap qui va ser Miguel Ángel Blanco. A més, aquesta anàlisi també mostra que el 68% dels espanyols menors de 35 anys reconeix no haver estudiat a l’escola o la universitat res relacionat amb la banda terrorista. Fa falta, sens dubte posar llum a la foscor.

- Advertisement -

La realitat mata

La sèrie documental comptarà amb personatges reals que amb entrevistes en primera persona aniran desgranant la història moderna del país. Les entrevistes inclouen els quatre expresidents del Govern que es van haver d’enfrontar a la situació: Felipe González, José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy. Però no seran els únics d’aportar aquesta perspectiva política a la sèrie, ja que també hi veurem exlehendakaris com Garaikoetxea i Ardanza, Fernando Almansa, antic Cap de la Casa Reial, periodistes, antics membres de la Guàrdia Civil i antics membres de l’organització terrorista. Hugo Stuven ha dirigit la sèrie produïda per Cuerdos de Atar que Amazon ja té disponible al seu catàleg.

María José Rodríguez, responsable d’Amazon Originals, va declarar que “El Desafío: ETA és una sèrie documental de 8 episodis que estem segurs que captivarà els espectadors de Prime Video a Espanya, però també a tot el món. Narrada des del més profund respecte i rigor, aquest projecte vol oferir l’oportunitat d’aprofundir en les gairebé sis dècades d’història de la banda a través dels testimonis d’algunes de les persones involucrades en els fets més rellevants i imatges mai vistes fins ara”.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents