Del 27 d’abril al 7 de maig a la ciutat de Barcelona, hi tindrà lloc la setena edició del Festival de Cinema d’Autor, més conegut com a D’A Film Festival, que segueix consolidant-se i apostant pel cinema independent i d’autor. D’aquesta manera el públic pot acostar-se al millor cinema contemporani que ha triomfat a festivals internacionals, així com gaudir d’operes primes, d’obres imprescindibles aquest any o conèixer l’important presència del cinema espanyol de la indústria actual.
Les seus del festival seran els cinemes Aribau Club, la Filmoteca de Catalunya, CCCB i la SGAE de Catalunya i es projectaran més de 70 films. Però, també s’expandirà per altres ciutats de Catalunya i Espanya, ampliant les 6 seus que van conformar la primera edició: Vilafranca, Vic, Berga, El Prat de Llobregat, Figueres, Igualada, Sitges, Sabadell i Manresa i d’altres espanyoles. Aquest Tour D’A 2017 compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
La programació mantindrà les seccions habituals: Direccions (mostrarà els projectes dels cineastes més consagrats mundialment), Talents (se centrarà en la trajectòria de directors que compten amb menys de 3 films a la seva carrera) i Transicions (que es dedicarà a impulsar als autors emergents que ja s’han fet un nom al sector).
Mentre que el focus d’aquesta edició estarà dedicat al cineasta Amat Escalante, nascut a Barcelona i de nacionalitat mexicana, el qual va debutar amb Sangre (2005) amb la qual va guanyar el premi FIPRESCI a Cannes. La seva carrera ha continuat premiada arreu gràcies a Los Bastardos (2008, premi Noves Visions al Festival de Sitges), Heli (2013, millor director a Cannes) o La Región Salvaje (2016, Lleó de Plata a Venècia). Tot i el seu èxit internacional, cap de les seves produccions s’han estrenat a Espanya (excepte Heli), per tant, és una oportunitat per poder gaudir-ne i comptar amb la seva presència, gràcies a la col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya.
Els títols que conformen la programació prometen una edició carregada de bon cinema. Cal destacar les estrenes nacionals com Bitter Money (Wang Bing), Boris sans Beatrice (Denis Côte), The Fixer (Adrian Sitaru), els quals han estat recentment premiats o han causat controvèrsia per la seva temàtica. Altres films imprescindibles i d’estrena catalana són Nocturama (Bertrand Bonello), The Student (Kirill Serebrennikov), Personal Shopper (Olivier Assayas) o Hermia & Helena (Marías Piñeiro, director de l’spot de l’edició passada), també van triomfar en festivals com el de Cannes o Locarno.
Per a la inauguració (el dijous 27/4) s’ha escollit el film Lady Macbeth de William Oldroyd, el qual serà una estrena a Catalunya. Aquesta pel·lícula està protagonitzada per Florence Pugh i es tracta d’una adaptació del relat Mtsenk de l’escriptor rus Nikolai Lesnok, que va guanyar el premi FIPRESCI al Festival de Sant Sebastià i al de Tessalònica. A la cloenda (6/5 i 7/5) es projectarà el debut en la direcció Carla Simón amb Estiu 1993, un film que parteix de la seva pròpia història, quan va quedar-se òrfena i va anar a viure amb els seus tiets. Va obtenir premis al seu pas per la Berlinale i al Festival de Màlaga.
La venda d’abonaments, tant de 5 o 10 entrades com els VIP i entrades individuals es poden comprar al web, on es pot consultar la graella definitiva. A més, ja es pot gaudir de l’espot comercial que es projectarà abans de les sessions i també per televisió, un muntatge produït per Caribe Films amb creació musical de Santa Cabra.