‘El Crèdit’: la nova comèdia de teatre de TV3

- Advertisement -

El Crèdit és la nova TV movie que TV3 i RTVE han coproduït amb Focus, una productora que s’especialitza en portar obres teatrals d’èxit a la televisió. El crèdit, de l’escriptor d’El mètode Grönholm Jordi Galceran (dirigida per Sergi Belbel), va ser un èxit de la comèdia que es va poder veure al teatre entre el 2013 i el 2018, arribant-se a estrenar a deu països traduïda a 8 llengües diferents. S’han posat a la direcció Joan Riedweg i l’experimentat director de teatre Abel Folk. La premiere del film va tenir lloc durant el Barcelona Film Fest el juny.

La pots veure de forma gratuïta a TV3 a la carta

- Advertisement -

El rodatge va tenir lloc a Alella (Maresme) al Nou Espai d’arts escèniques i als seus voltants entre el 12 de setembre i el 9 d’octubre de 2019. El director d’un banc (Jordi Bosch / Carlos Hipólito) es troba amb un personatge inquietant; un home tan desesperat per aconseguir un crèdit (Pere Ponce) que amenaçarà al directiu de seduir i anar-se’n al llit amb la seva dona si no li aprova l’operació.

- Advertisement -

La peculiaritat més gran del rodatge és la “doble versió”: a TV3 es veurà una pel·lícula íntegrament interpretada en català mentre que per a TVE hi haurà una versió rodada íntegrament en castellà sense necessitat de doblatge addicional. “Havíem trobat que els doblatges ens penalitzaven”, comentava Maite Pisonero, coproductora per RTVE. No és el primer cop que passa, ens adverteixen els productors, que també va ser el cas a L’Enigma Verdaguer i La dona del Segle.

El que no havia passat mai és que cada versió tingués un actor protagonista diferent. A la versió catalana tindrem en Jordi Bosch (La Sagrada Família) i a la castellana en Carlos Hipólito (Cuéntame), mentre que Pere Ponce (Merlí) es manté d’antagonista com una mena de pivot. “Cadascú volia les seves estrelles” diu el productor de Focus, Pere Roca, referint-se a les dues televisions. Segons Abel Folk, les energies interpretatives diferents de cada actor donaran a lloc a dos muntatges finals diferents. L’equip artístic en general ho veu un exercici molt enriquidor i només suposa un 25% més de temps de rodatge. Les preses dels dos actors s’intercalen perquè no es refredin.

Drets: Carlos Hipòlito, Joan Riedweg (director), Jordi Bosch, Abel Folk (director). Asseguts: Pere Ponce, Albert Salazar, Agnès Busquets.

L’adaptació de l’obra aconsegueix expandir l’història més enllà del despatx i moure-la per la sucursal, treure-la al carrer. S’han afegit personatges nous dels quals només se’n parlava a l’obra original. Segons les mateixes paraules dels seus actors, el d’Agnès Busquets és “una subdirectora trepa pseudo-serp encantadora amb cara de bona persona”, el de l’Albert Salazar “un xaval jovenet que comença a treballar al banc i toca els ous al director”. I a aquests encara hem d’afegir Àngel Gonyalons, Carla Schlit i cameos de Joan Pere, Mercè Sampietro i el Mag Lari.

- Advertisement -
Zep Armentano
En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents