El 2n Craft Film es posa en marxa col·laborant amb el Festival de Sitges

- Advertisement -

La 50a edició del Festival de Sitges va finalitzar el passat cap de setmana deixant-nos una amargor que costarà de treure’ns de sobre, ja que durant 11 dies hem pogut gaudir del millor cinema de gènere internacional. Per sort, cada vegada hi ha més esdeveniments cinèfils al llarg de l’any que amenitzen l’espera pel proper Sitges.

Aquest mateix any varen néixer diversos festivals de cinema interessants al territori nostrat, un dels quals va ser el Craft Film Fest, els qual ens ofereix una mostra de cinema artesanal amb 9 potents títols (d’entre 130 propostes rebudes) que han viatjat per diversos festivals internacionals. A causa de l’èxit d’aquesta primera edició, els mesos posteriors s’han anat expandint fins a ser membres col·laboradors del Festival de Sitges, raó per la qual, a la carpa FNAC es va realitzar la presentació de novetats de cara a la segona edició.

- Advertisement -

- Advertisement -

 

Les codirectores del Craft, Vanesa Pérez de Somacarrera i Aina Seguí, ens expliquen que la primera edició es va finançar a partir de 4200 euros, obtinguts a partir d’un Verkami i que aposten des de sempre pel cinema de distribució limitada, autoproduït, sense cap mena de finançament institucional. Aquesta mena de festivals són molt difícils de desenvolupar a causa de la situació econòmica per la qual passa en aquests temps la cultura, per això és una bona notícia que es pugui dur a terme una segona edició, ja que l’expansió i repercussió que està tenint aquest festival arriba fins i tot arreu del món amb partners i col·laboracions externes. De fet, gràcies a la primera edició, després de ser projectats, molts títols han pogut viatjar pel món a altres festivals.

Des del passat 5 d’octubre aquells que estiguin interessats a veure els seus films en pantalla gran i participar en la propera edició, la qual tindrà lloc a principis de 2018, poden enviar les seves propostes al web de FilmFreeway. Fins el dia 25 d’octubre serà de caire gratuït, posteriorment la inscripció tindrà un cost de 5 euros i després de 10 euros. Fins al moment ja s’han rebut més de 20 films candidats a participar-hi.  L’organització convida a què hi participi tothom, sigui quina sigui la proposta i el gènere que sigui sempre hi quan sigui d’autor i fet de manera artesanal.  

Després de la presentació, l’equip del festival va convidar els assistents a continuar xerrant sobre el Craft a La Sitgetana, convidant a cervesa artesana a tothom qui volgués compartir opinions sobre cinema i a passar una estona en bona companyia.

Aina Seguí i Vanessa Pérez, codirectores del Caft, amb Àngel Sala i Mike Hostench, director i sotsdirector del Festival de Sitges

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents