Els abusos de l’Església en un film premiat a la Berlinale

- Advertisement -

El cineasta francès François Ozon (Frantz o Le temps qui reste) torna a la càrrega després de presentar al 2017 el film l’Amant double. En aquesta ocasió es basa en un fet real dramàtic que té per protagonista l’Església en el seu costat més fosc, el qual (malauradament) està força a l’ordre del dia, ja que recentment Netflix ha estrenat la sèrie documental Examen de consciència que tracta aquest fets al nostre país. Sota el títol Grâce à Dieu ens situa en un escenari on un eclesiàstic ha abusat de menors.

El film inspirat en fets reals se centra en els abusos sexuals produïts per part de sacerdots a menors d’edat; específicament en la del sacerdot de la Diòcesi de Lyon, Bernand Preynat, acusat al 2016 d’abusar de desenes de nens. La història ens situa a Lyon on Alexandre viu amb la seva dona i fills. Per casualitat, s’assabenta que el sacerdot que va abusar d’ell de petit quan era boy scout continua treballant amb infants. Així doncs, inicia una lluita a la qual s’uneixen François i Emmanuel, dues víctimes més, amb la finalitat d’alliberar-se dels seus patiments i traumes a través de la paraula. Les repercussions i conseqüències dels seus testimonis no deixaran a ningú indemne.

- Advertisement -

- Advertisement -

La pel·lícula va tenir la première a la 69a edició de la Berlinale i va obtenir un dels premis més importants del palmarès en guanyar l’Os de Plata Gran Premi del Jurat. En recollir el guardó el cineasta va declarar amb ironia “normalment hauria de donar les gràcies a l’equip de la pel·lícula, al jurat, i a Dieter Kosslick per aquest premi, però prego em disculpin, ja que només en aquest cas donaré gràcies a Déu”.

Es va rodar a França, Bèlgica i Luxemburg i està protagonitzada pels actors francesos Melvin Poupaud, Denis Ménochet i Swann Arlaud, que es fiquen a la pell dels tres personatges reals que van fundar l’associació Paraula Alliberada. El film està distribuït per Golem Films al nostre país i està previst que s’estreni el proper 18 d’abril, mentre que a França ja es pot veure, malgrat una intenció de prohibició per part d’un sacerdot. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents