La societat se’n va en orris a ‘El col·lapse’

- Advertisement -

Què passaria si un mal dia tot el sistema que coneixem es col·lapsés i, de cop i volta, l’únic important fos la mateixa supervivència en un entorn on impera la llei del més fort? Aquest és el plantejament inicial de la minisèrie francesa L’effondrement que ha arrasat arreu on s’ha projectat i que ara estrena TV3. La ficció que consta de 8 capítols de 15 minuts cadascun, es projectarà cada dia després de la sèrie basca Altsasu a partir de dilluns 18. Per quadrar-la amb els 4 episodis d’Altsasu en podrem veure dos cada dia.

https://elcinefil.cat/2021/01/13/altsasu-i-la-tragedia-de-ser-acusat-de-terrorisme/

- Advertisement -

Dirigida a tres bandes per Jérémy Bernard, Guillaume Desjardins i Bastien Ughetto, coneguts artísticament com Les Parasites, i produïda per Canal+ France, la sèrie presenta vuit històries diferents i de curta durada amb un rerefons apocalíptic, on el recurs del pla seqüència s’imposa en totes elles, per tal que l’espectador visqui una experiència totalment immersiva que provoca que se senti com un personatge més.

- Advertisement -

Un supermercat, una benzinera, un aeròdrom, un llogaret, una central nuclear, una residència, una illa i un plató de televisió són els escenaris escollits pels tres directors per col·locar els seus protagonistes en unes situacions extremes que els porten a realitzar actes del tot qüestionables des del punt de vista de l’ètica i la moral. Però, què faríem nosaltres si ens hi trobéssim?

Aquesta és la pregunta que els realitzadors volen que els espectadors ens fem durant tota la producció i, alhora, ens plantegem què estem fent amb el nostre planeta i els seus recursos. I el fet que s’estreni en aquests temps de pandèmia li proporciona encara més un valor afegit, ja que hi ha moltes situacions que recorden el que hem viscut, en més o menys grau, durant els darrers mesos.

En cap moment de la sèrie s’explica quin és l’origen d’aquest suposat col·lapse mundial, però això, al cap i a la fi, és el que menys importa. El que realment transcendeix d’aquesta experiència seriòfila única és l’estudi de la conducta humana en situacions extremes. Per què fem el que fem i no fem res per aturar el que hem fet fins ara?

Veredicte

Agradarà: als aficionats a les distopies més realistes que inciten a la reflexió.

No agradarà: als espectadors que busquin productes convencionals amb una realització convencional.

Enganxòmetre: 7

- Advertisement -

Nota: 8

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents