El cinema quebequès fil conductor de la Festa de la Francofonia

- Advertisement -

El 20 de març se celebra el Dia Internacional de la Francofonia, una celebració que té com a objectiu potenciar la llengua i la cultura francòfona al nostre territori. La Delegació del Quebec a Barcelona organitza cada any tot un seguit d’activitats arreu de Catalunya i la resta de l’Estat, per tal de promoure “la solidaritat i el diàleg entre les diferents cultures que conformen els 220 milions de francòfons arreu del món”.

festa francofonia

- Advertisement -

Enguany la Festa de la Francofonia se celebrarà de l’1 al 20 de març i tindrà com a eix central el cinema quebequès. Des de la Delegació creuen que la millor manera d’apropar-se als ciutadans és a través “d’una de les activitats culturals amb més demanda: el cinema en versió original subtitulada”. Per això, aquest any hi haurà un cicle de cine del Quebec, que es podrà veure a diferents ciutats arreu del territori espanyol com Logronyo, Madrid, Barcelona, Girona i Sabadell i, també a Andorra la Vella.

- Advertisement -

Durant el cicle, es projectaran els films Les Loups, de la directora Sophie Déraspe i, La passion d’Augustine, de Léa Pool. La primera cineasta estarà present durant les projeccions de Madrid i Logronyo.

Arts i lletres

A més del cinema, l’altre protagonista d’aquesta agenda d’activitats culturals serà la literatura. L’escriptor i dramaturg quebequès Larry Tremblay passarà una setmana a Catalunya, durant la qual durà a terme una sèrie de presentacions. A Barcelona, l’actriu catalana Fina Rius farà una lectura dramatitzada d’Ismène, de la dramaturga quebequesa Carole Fréchette, a la Llibreria Jaimes.

Finalment, del 12 al 14 de març, i també a Barcelona, es durà a terme una residència de joves creadors quebequesos, sota la direcció de l’artista Alter Krapp. Els joves artistes crearan un mural que s’exposarà al carrer Jaén.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents