Sílvia Munt i Eduardo Noriega homenatjats a Lleida

- Advertisement -

La 24a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya retrà homenatge a dos grans de l’actuació i la direcció llatina. L’actor Eduardo Noriega recollirà el Premi d’Honor d’aquesta edició durant la inauguració del certamen al Teatre de la Llotja de Lleida aquest divendres 20 d’abril. A la inauguració també es concedirà el Premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català, que enguany guardona a la cineasta i actriu Sílvia Munt.

La Secció Oficial de Llargmetratges presenta a concurs deu films d’Argentina, Xile, Brasil, Veneçuela, Uruguai i Mèxic. Pel que fa a la Secció Oficial de Curtmetratges de la Mostra, també seran deu els treballs que competiran de set nacionalitats diferents. Tant els llargmetratges com els curtmetratges es projectaran del 21 al 26 d’abril al CaixaForum Lleida. 

- Advertisement -

- Advertisement -

El jurat de la Secció Oficial està format per l’escriptor i historiador cinematogràfic Albert Galera; el crític i col·laborador d’El cinèfil Ignasi Juliachs, i la periodista i corresponsal d’Amèrica Llatina i Europa, i presidenta de l’Associació de Corresponsals de Premsa Iberoamericana, Sully Fuentes.

Els llargmetratges de la Secció Oficial d’aquesta edició són els següents:

– Al desierto de Ulises Rosell (Argentina/Xile)

– Amateur de Sebastián Perillo (Argentina)

– Como nuestros padres de Laís Bodanzky (Brasil)

– Maracaibo de Miguel Ángel Rocca (Argentina/Veneçuela)

– Niñas araña de Guillermo Helo (Xile)

– O Filme da Minha Vida de Selton Mello (Brasil)

- Advertisement -

– El Pampero de Matías Lucchesi (Argentina/Uruguai/França)

– Sinfonía para Ana de Ernesto Ardito i Virna Molina (Argentina)

– Vida de familia de Cristián Jiménez i Alicia Scherson (Xile)

– El vigilante de Diego Ros (Mèxic)

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida el festival se celebrarà del 20 al 27 d’abril de 2018 i ja ha presentat el cartell obra de l’artista i il·lustradora lleidatana Sonia Alins. La il·lustració és un treball en collage que evoca l’atracció que exerceix el cinema en els espectadors, com la medusa de la mitologia clàssica atrapava aquells que la miraven.

Durant la presentació, Alins ha explicat que per al cartell de la Mostra volia fer un treball poètic i la inspiració li va arribar pensant en la medusa, que deixava de pedra tothom que la mirés. El director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, Juan Ferrer, ha lloat la feina de Sonia Alins en el cartell d’aquesta edició de la Mostra. Ferrer ha destacat que Alins té una vinculació molt especial amb la Mostra, ja que va ser jurat de la Secció Oficial de Curtmetratges, “on el jurat sempre és lleidatà perquè la Mostra es fa a Lleida i perquè volem que estigui molt vinculada a la gent i a la cultura de Lleida“, ha explicat.

Per la seva banda el president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya i director del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), Santi Lapeira, ha felicitat l’autora “per la modernitat del cartell i perquè simbolitza molt bé el que és el món del cinema i, sobretot, l’aposta molt important de la ciutat de Lleida per desenvolupar una política audiovisual al servei de les persones i la cultura”. Lapeira ha avançat també que des del CECAAC presentaran el cartell d’aquesta 24a edició de la Mostra al concurs que, per primera vegada, l’Associació de Dissenyadors de Màrqueting Cinematogràfic convoca durant el Festival de Cannes, que tindrà lloc al maig, per donar a conèixer peces cinematogràfiques promocionals.

La 24a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya estarà protagonitzada per la Secció Oficial de Llargmetratges de Ficció, la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals i la Secció Oficial de Curtmetratges. Un any més, els Matinals infantils per a escoles tindran lloc al CaixaForum de Lleida del dimarts 24 al divendres 27 d’abril. Dins el programa de la Mostra, també tindran lloc les habituals Sessions Especials i, com en cada edició, s’organitza a l’Institut d’Estudis Ilerdencs una exposició vinculada al cinema.

Per la seva banda, Montse Parra, tinent d’Alcalde i Regidora de Cultura, ha remarcat que “és important que ciutats intermitges com la nostra apostin per mostres de cinema com l’Animac, la Mostra de Cinema Llatinoamericà, Som Cinema… per tota aquesta indústria que té darrera un gran nombre de professionals i uns dels professionals són els il·lustradors, els que en fan la imatge”.    

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents