El cinema Llatinoamerica aterra a les Terres de Ponent

- Advertisement -

La ciutat de Lleida acull la 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, la qual tindrà lloc del 27 de març al 2 d’abril. La Inauguració oficial es realitzarà el proper dijous 30 de març, coincidint amb una novetat enguany i és que es dividirà en dues parts. Per una banda tot el protagonisme recaurà en la Secció Oficial de Documentals, que es podrà gaudir d’entre el 27 i el 30 de març i per altra, la Secció Oficial de Llargmetratges (patrocinada per Movistar+) i la Secció Oficial de Curtmetratges que agafarà el relleu el 30 de març i s’allargarà fins el 2 d’abril.

El protagonisme documental

La Mostra s’alia de nou amb la Universitat de Lleida (UdL) per tal de potenciar aquest cinema en l’àmbit universitari amb l’objectiu de realitzar projeccions i debats al voltant de les 8 pel·lícules seleccionades que provenen de sis nacionalitats diferents i que es projectaran a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (CCCT) del campus de Cappont, el qual també acollirà les projeccions de les Sessions Especials així com diverses Masterclass. El Jurat el conformaran docents de la Universitat, com ja ha anat succeint els darrers anys.

- Advertisement -

La pel·lícula que inaugurarà aquesta secció serà Fràgil Equilibrio, la qual va guanyar el premi Goya a Millor Documental 2017 i es projectarà el dilluns 27 de març.

- Advertisement -

Fotograma del film ‘Frágil equilibrio’ (Guillermo García López)

La resta de films que conformen la Secció Documental han passat pel circuit de festivals i han obtingut diversos guardons i mencions especials i d’entre totes les que es van presentar aquestes 8 són les que es podran veure a la Mostra: Atentamente (Camila Rodríguez Triana, Colòmbia), Las Calles (María Aparicio, Argentina), El Monstruo en la Piedra (Ignasi Duarte, França), Las Lindas (Melisa Liebenthal, Argentina), Los Ofendidos (Marcela Zamora Chamorro, El Salvador), Paciente (Jorge Caballero, Colòmbia), El Viento sabe que vuelvo a casa (José Luis Torres Leiva, Xile) i la coproducció Estados Clandestinos. Un capítulo rioplatense de la Operación Cóndor (Marc Iglesias i Paula Monteiro, Uruguai – Espanya). Cal destacar la igualtat entre directores i directors a la Mostra.

Continuïtat al cinema amb activitats especials

Dins del programa de la Mostra tindran lloc les habituals Sessions Especials i, seguint amb la tradició, una exposició vinculada al cinema a l’IEI.

El patrocinador seguirà aportant cinema una vegada hagi conclòs la mostra, ja que del 17 d’abril al 4 de maig es produiran diverses projeccions anomenades Sessions Movistar+. A més, el Caixaforum de Lleida acollirà sessions matinals infantils per a escoles entre el dilluns 27 i el divendres 31 de març, i diumenge 2 d’abril per a tota la família.

Per a més informació i els horaris de la programació es pot consultar el seu web així com les xarxes oficials.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents