El cinema espanyol, gran triomfador del 3r Sant Cugat Fantàstic

- Advertisement -

La tercera edició del Festival Sant Cugat Fantàstic ha arribat a la seva fi. Al llarg de quatre dies la gent va poder gaudir de més de 15 pel·lícules i 15 curts de més d’onze països diferents i, d’una gran quantitat d’activitats relacionades amb el món del cinema. Aquest diumenge 18 de juny a les 21 h es va fer l’entrega de premis al cafè del Teatre-Auditori de la ciutat, amb la presència dels organitzadors del festival i d’alguns dels directors dels films guanyadors.

Entrega premis SCF
Foto: Lali Puig

- Advertisement -

El jurat format per Geoffrey Cowper, Glòria Fernández i José Miguel Rodríguez va donar el premi a Millor Pel·lícula a Noctem de Marcos Cabotá. Igual que fa dos any (amb el film l’Altra Frontera) el públic ha coincidit amb el jurat i ha premiat amb els seus vots també la cinta de terror del mallorquí Marco Cabotá. El millor director de llargmetratge va ser pel xinès Raman Hui pel film Monster Hunt, una pel·lícula que barreja imatge real amb animació, realitzada per l’estudi responsable de films com Shrek. Els guionistes de Maniac Tales, es van endur el premi a Millor Guió i la pel·lícula Prevenge va rebre una menció especial per part del jurat, per “l’esforç titànic d’escriure, dirigir, interpretar i produir una història atrevida trencant i subvertint els tòpics de la visió de la dona embarassada”.

- Advertisement -

El guardó a Millor Curt va ser per Nerón de Rubin Stein que també es va endur el premi a Millor Director de Curtmetratge. Jerónimo Rocha i João Miguel Real van rebre el premi a Millor Guió de Curtmetratge, per Macabre. A més a més, Zona 84 i Darrell, van rebre mencions especials. El primer, “per la seva acurada capacitat de traslladar un univers de còmic al cine i pel seu provocador i arriscat disseny de producció” i, Darrell “per la seva originalitat i precisió narrativa, per l’alta qualitat de l’animació i la seva capacitat de sorprendre l’espectador en un espai tan curt de temps”. El públic, però es va decantar per Ringo, d’Adrià Pagès una història amb molt d’humor sobre una àvia que diu ser Ringo Starr.

Entrega premis SCF
Foto: Lali Puig

Per altra banda, també es van donar els premis de la crítica, que van ser pel film Maniac Tales, “per la seva originalitat en unir cinc relats de terror tots ells sorprenents i a la vegada la seva capacitat de crear un fil conductor entre les històries amb una posada en escena equiparable a la de grans produccions”. I pel curtmetratge català, Cavalls Morts, d’Anna Solanes i Marc Riba “per la seva creativitat en mostrar la cara fosca de les guerres des del punt de vista de la mirada innocent d’un nen”.

A continuació trobareu el palmarès al complet:

Premis del Jurat

Millor Pel·lícula: Noctem de Marcos Cabotá.

Millor Director: Raman Hui per Monster Hunt.

Millor Guió: Enrique García, Kike Mesa, Salva Martos, Lluís Segura per Maniac Tales.

Mencions Especial: per Prevenge d’Alice Lowe

- Advertisement -

Millor Curt: Nerón de Rubin Stein.

Millor Director de Curtmetratge: Rubin Stein per Nerón.

Millor Guió de Curtmetratge: Jerónimo Rocha, João Miguel Real per Macabre

Mencions Especials: Zona 84 i Darrell.

Premis de la crítica

Millor Pel·lícula: Maniac Tales

Millor Curt: Cavalls Morts

Membres del Jurat: Javier Gutiérrez (Cine de Patio + Blogos de Oro), Oriol Hernández (Terror Weekend), Ylenia Cañadas (El cinèfil), Arnau Roure (Cinezín), Saül Ivars (Desde el sofà).

Premis del públic

Millor Pel·lícula: Noctem de Marcos Cabotá

Millor Curt: Ringo d’Adrià Pagès

L’edició de la consolidació

Segons el co-director del Sant Cugat Fantàstic, Joan Ramon Armadàs, la tercera ha estat l’edició de la consolidació del certamen. “Després de tres anys hem notat un fort augment tant de públic a la sala i més participació a les activitats paral·leles. Tot plegat és fruit també de l’increment del ressò que poc a poc va adquirint el festival entre els amants del gènere arreu del país i dels aficionats al cinema a Sant Cugat i els municipis veïns”. Una de les activitats de més èxit (fora del cinema) sempre és la Zercavila Zombie. Un any més una horda de morts vivents va recórrer la rodalia del Teatre-Auditori buscant cervells per menjar-se per sopar… La veritat no en van trobar gaires…

Enguany el certamen ha incorporat novetats com una nit de microteatre a la fresca i xerrades sobre el gènere com La mort, l’art i el cinema a càrrec d’Irene Solanich i Georgina Armadàs o una ponència sobre els viatges de Tintín amb el professor Jordi Ojeda. També es van sumar dues biblioteques de la ciutat a les activitats amb tallers infantils, presentacions literàries i una exposició sobre el personatge de Tintín que va complementar la ponència. Els organitzador ja “amenacen” que l’any que ve hi haurà més cine fantàstic i més run run fantàstic a la ciutat.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents