El cinema en català torna a La 2 després de 30 anys

- Advertisement -

Veure cinema en català a la Televisió Publica Espanyola tornarà a ser possible. RTVE Catalunya ha fet públic en un comunicat que es recupera el cinema en català aquest Nadal amb la projecció de tres pel·lícules que l’emetran a La 2 durant les festes de Nadal.

El 25 de desembre s’emet El cas Fischer. El film, basat en una història real i protagonitzat per Tobey Maguire, narra la preparació de la partida d’escacs històrica entre Fischer i Spasski. L’1 de gener, la pel·lícula és Gosford Park. La història està ambientada en una mansió de la campanya anglesa durant un cap de setmana de l’any 1932. Un grup de persones de l’alta societat britànica i dos convidats estatunidencs es reuneixen a la casa de Sir William McCordle per a una cacera. Els actors que apareixen són Michael Gambon, Maggie Smith, Helen Mirren, Kristin Scott Thomas, entre altres. Per últim, el 6 de gener es programa L’extraordinari viatge de T.S. Spivet. La pel·lícula, dirigida pel director d”Amélie’ Jean-Pierre Jeunet, narra la història de T.S. Spivet, un nen dotat d’una gran intel·ligència que viu amb la seva família a Montana. Sense avisar els seus pares, s’escapa de casa i creua els EEUU fins a arribar a Washington DC per a recollir un premi. El film està protagonitzat pel jove Kyle Catlett, acompanyat per Helena Bonham Carter i Judy Davis.

- Advertisement -

- Advertisement -

Amb aquestes tres pel·lícules RTVE Catalunya recupera el cinema en català després de molts anys. El 6 de juliol de 1981 es van començar a emetre amb la sèrie Avui Cinema, que incloïa un documental de la sèrie Noticiari de Barcelona sobre la història del cinema català. Aquesta sèrie va durar una temporada, amb 15 pel·lícules entre 1981 i 1982. A partir d’aquí hi ha un salt fins l’any 1988, on també es van emetre pel·lícules al llarg d’unes setmanes. Per últim, als anys 90, s’oferia l’oportunitat d’escollir si veure-les en català o en castellà a través de l’opció dual de cada televisor. Aquestes tres pel·lícules també tindran aquesta opció dual.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents