El cinema d’agost

- Advertisement -

Som en plena temporada estival, tradicionalment l’època en què arriben la majoria de blockbusters destinats a acaparar la taquilla anual, però enguany, sorprenentment, s’han concentrat totes aquestes estrenes al mes de juliol (Indiana Jones and the Dial of the Destiny, Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One, Elemental, Barbie o Oppenheimer) i s’ha deixat el mes d’agost sense títols destacats.

CampeoneX
CampeoneX

- Advertisement -

L’estrena més destacada del mes és CampeoneX, seqüela de la multipremiada comèdia Campeones (estrenada el 2018) novament dirigida per Javier Fesser, també coautor del guió junt amb David Marquès i Athenea Mata (una de les protagonistes de l’anterior). El protagonista de l’anterior, Javier Gutiérrez, és substituït per Elisa Hipólito, donant vida a una entrenadora novell que comandarà el grup de l’original que ara han deixat el bàsquet i s’han passat a l’atletisme.

- Advertisement -

El cinema europeu tindrà una forta presència en la cartellera d’aquest mes, aprofitant la manca de grans estrenes Made in Hollywood. De factura francesa tenim la proposta d’animació El viatge d’Ernest i Célestine, amb doblatge català, segona entrega del trasllat a la pantalla gran de la col·lecció de contes infantils obra de l’autor Gabrielle Vincent i protagonitzats pels personatges del títol, 11 anys després de l’estrena de la primera: Ernest i Célestine.

Ernest et Célestine. Le voyage en Charabie
Ernest et Célestine: Le voyage en Charabie

El documental britànic My name is Alfred Hitchcock, escrit i dirigit per Mark Cousins, repassa la filmografia d’un dels cineastes més importants de la història del cinema amb veu en off del mateix Hitchcock.

De factura espanyola arriben dues pel·lícules ben diferents: la terrorífica El hombre del saco i el drama Las chicas están bien. La primera és el segon film del director Ángel Gómez Hernández, tres anys de la seva òpera prima Voces. L’acció se situa en un petit poblet on es traslladen una mare (a qui dona vida Macarena Gómez) amb els seus tres fills després de perdre el seu marit. En arribar descobreixen que al poble hi ha una llegenda que afirma que el personatge del títol es dedica a segrestar nens. La segona, presentada en la darrera edició del Festival de Karlovy Vary, és l’òpera prima de la directora Itsaso Arana, també autora del guió: que narra com una dramaturga i quatre actrius es retiren en un antic molí on preparen una obra de teatre. Bárbara Lennie, Irene Escolar, Itziar Manero, Helena Ezquerro i la mateixa Itsaso Arana interpreten al quintet protagonista.

El hombre del saco
El hombre del saco

Made in Hollywood s’estrenen diverses novetats. 5 anys després de l’adrenalítica Megalodon arriba la seva seqüela Meg 2: The Trench, en què Ben Wheatley substitueix a Jon Turteltaub darrere de la càmara. Jason Statham repeteix com a protagonista i s’enfronta novament a les perilloses criatures marines del títol. Els fitxatges d’aquesta continuació són Sergio Peris-Mencheta, Sienna Guillory i Skyler Samuels.

Presentat en la darrera edició del Festival de Berlín i dirigit per Phyllis Nagy, el drama Call Jane s’ambienta a Chicago l’any 1968 i és protagonitzada per Joy (Elizabeth Banks) que davant del risc que li comporta el seu embaràs vol abortar, acció en aquell moment il·legal, i decideix emprendre un viatge per a localitzar una associació clandestina de dones liderada per Virginia (Sigourney Weaver) que es dedica a ajudar a les dones en la seva situació.

Neill Blomkamp dirigeix Gran Turismo, adaptació cinematogràfica del videojoc homònim de l’empresa Polyphony Digital i basada en un fet real, quan un adolescent addicte al joc (interpretat per Archie Madekwe) es va convertir en pilot professional guanyant diverses curses.

- Advertisement -

Gran Turismo
Gran Turismo

Aquest mes arriba a la pantalla gran el nou superheroi de DC: Blue Beetle, un adolescent mexicà que és picat per un escarabat alienígena que li atorga una armadura amb superpoders. L’heroi està interpretat per Xoxo Maridueña (popular gràcies a la sèrie Cobra Kai) i el film també compta amb la presència de Susan Sarandon.

La terrorífica Cobweb és l’òpera prima de Samuel Brodin. Un nen de 8 anys, Peter (Woody Norman), està traumatitzat per uns cops que sent a l’interior de la paret de la seva habitació. Els seus pares (Lizzy Caplan i Antony Starr) l’intenten convèncer que tot és producte de la seva imaginació, però Peter creu que els seus pares li amaguen un terrible secret.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

I també s’estrena Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem. Després de la trilogia rodada en acció real a la dècada dels 90 formada per Teenage Mutant Ninja Turtles (1990), Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of Ooze (1991) i Teenage Mutant Ninja Turtles III: Turtles in Time (1993), la proposta d’animació Teenage Mutant Ninja Turtles (2007) i el reboot en acció real format per Ninja Turtles (2014) i la seva seqüela Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016), ara arriba una nova versió en animació dels populars Raphael, Leonardo, Donatello i Michelangelo. Les quatre tortugues han estat força temps aïllades de tothom, però tornen a Nova York amb l’objectiu d’aconseguir, amb l’ajuda de la seva amiga i periodista April O’Neil, l’acceptació dels seus ciutadans.

- Advertisement -
Xavi Soléhttps://butacareservada.cat/
Tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Ha exercit de crític de cinema en diferents mitjans tant de premsa escrita com digital i ràdio. També ha estat professor de llenguatge cinematogràfic en diferents centres educatius. Actualment, combina el desenvolupament de la realització de diversos serveis de comunicació amb la direcció del web dedicat al món del cinema www.butacareservada.cat i la codirecció i copresentació del programa radiofònic, també sobre el món del setè art, ‘Cinema per a micros’ a LA NOVA Ràdio de Reus.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents