El cinema català torna a triomfar al Festival de Málaga

- Advertisement -

S’a l’any passat films catalans com Callback o La propera pell van endur-se el protagonisme, enguany el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga també ha recaigut sobre el cinema català. La pel·lícula que s’ha endut la Biznaga de Oro dotada amb 12.000 euros ha estat Estiu 1993, que suma aquest guardó al de millor ópera prima que va guanyar a la Berlinale.

- Advertisement -

Protagonitzada per Laia Artigas, Bruna Cusí i David Verdaguer, la pel·lícula narra la vida de la Frida, una nena de sis anys que afronta el primer estiu amb els seus tiets, la nova família adoptiva, després de la mort de la seva mare. L’obra és autobiogràfica i, amb parts de ficció, explica com la directora, de nena, va gestionar l’encaix en la nova família. Carla Simón explica que volia fer un retrat sobre la seva infància i també tractar el tema de la mort des del punt de vista d’un nen. “He explicat tantes vegades la meva història que s’ha convertit en una rondalla, però fer la pel·lícula em va fer entendre molt millor què em va passar i descobrir els punts de vista de les persones que m’envolten”, explica Simón.  Encara haurem d’esperar una mica perquè ens arribi Estiu 1993… La primera oportunitat serà al Festival D’A de Barcelona el 7 de maig.

Més guardons al cine català

- Advertisement -

La secció Zonazine també ha deixat premis al cine català, perquè la triomfadora ha estat Júlia ist, de la directora Elena Martín, primer film darrere les càmeres de l’actriu de Les amigues de l’Àgata. Júlia ist que narra els alts i baixos d’un Erasmus  a Alemanya ha guanyat els premis a la Millor Pel·lícula i a la Millor Direcció en aquesta secció.

Julia ist

Un altre dels premis al cinema català ha estat pel documental Free: Hadijatou contra l’estat. Aquest documental, dirigit per Rosa Cornet, actual cap del gabinet de direcció de TV3, i Lala Gomà, ha estat premiat amb la Biznaga de Plata afirmant els drets de la dona al millor llargmetratge documental.

Més enllà d’aquests premis les grans triomfadores han estat Últimos días en La Habana, dirigida pel cubà Fernando Pérez, s’ha endut els premis a la Millor Pel·lícula Iberoamericana, el Premi del Públic i el de la Millor Actriu de repartiment per Gabriela Ramos. No sé decir adiós, de Lino Escalera, també ha estat una de les gran triomfadores amb els reconeixements  al Millor Guió, la Millor Actriu per Natalie Poza i el millor actor de repartiment per Juan Diego, a més del premi especial del jurat. La mujer del animal, del colombià Víctor Gaviria li ha tret a la directora Carla Simón la Biznaga de Plata a la millor direcció i també ha guanyat el premi al Millor Muntatge. La Biznaga de Plata al Millor Actor ha recaigut en Leonardo Sbaraglia per El otro hermano.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents