‘El Cinèfil’ s’obre a l’educació amb tallers de cinema

- Advertisement -

Des que la revista El Cinèfil va néixer l’abril del 2016 un dels objectius ha estat fer servir el cinema per entendre millor el món. És per això que era qüestió de temps iniciar-nos en la docència i ho fem amb uns companys de viatge que fa anys que tenen experiència en el sector. Així doncs, aquest novembre iniciem els Tallers de cinema a La Unió Santcugatenca, una entitat amb una llarga experiència en formació de diverses disciplines artístiques.

INSCRIPCIONS OBERTES AQUÍ

- Advertisement -

A grans trets, l’objectiu dels Tallers de cinema és introduir el cinema com una disciplina cultural més en els altres tallers de l’entitat. L’audiovisual és ara mateix la manifestació cultural més consumida i a la vegada la gran oblidada en matèria d’educació. Partint d’aquesta premissa, els tallers de cinema tenen una doble missió. Per una banda oferir una fotografia global de què és i com es fa el cinema (pel·lícules, sèries, curts, documentals) i per altra començar a introduir de manera formativa cadascun dels aspectes que ho fan possible (actuació, guió, fotografia, muntatge, direcció, música, direcció artística…). El professor del curs és en Joan Ramon Armadàs, director d’El Cinèfil.

- Advertisement -

Els tallers de cinema tindran per un costat una faceta de caràcter teòric; orientada a conèixer el funcionament de la indústria del cinema i repassant pel·lícules que han marcat un abans i un després; i una pràctica pensada per a introduir-se en aquest món a poc a poc fent la feina que fan els professionals del cinema.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents