today-is-a-good-day

Cicle Preestrena Catalana: una finestra oberta al nostre cine

- Advertisement -

Des que va començar la vida d’El cinèfil ja fa poc més de set mesos un dels objectius d’aquest mitjà de comunicació ha estat el de fer un pas fora les pantalles dels ordinadors i els smartphones. És per això que, en col·laboració amb els Cinemes Girona de la ciutat de Barcelona, hem decidit fer un pas endavant i programar un petit cicle de cinema per donar-vos a conèixer abans que arribin a les sales algunes de les millors pel·lícules que s’han fet a Catalunya. Però aquest no és l’únic objectiu… També volem promocionar el talent cinematogràfic emergent i juntament amb aquestes pel·lícules podreu veure un curtmetratge, un tipus que cine que, lamentablement, costa molt de veure en pantalla gran fora de festivals i esdeveniments específics.

A continuació, podreu veure la programació del Cicle Preestrena Catalana que tindrà lloc sempre a les 20h a un preu de 5€. A més, tots els directors i part de l’equip de les pel·lícules i els curts seleccionats presentaran les seves obres al cine i podran respondre les preguntes del públic un cop acabada la projecció.

- Advertisement -

cicle-preestrena-catalana

Dimecres 16 de novembre

Graffiti de Lluís Quílez

- Advertisement -

Un curt guanyador del Meliés d’Argent al Festival de Sitges, del Premi al Millor Curt Europeu i escollit com un dels deus curts candidats als Goya 2017. L’Edgar ha après a sobreviure en un món apocalíptic evitant les àrees contaminades evitant per “l’incident” que va destruir la vida a la Terra. La rutina es veurà interrompuda pel descobriment d’un grafitti. Una paraula revela la presència d’una altra supervivent: Anna.

Si voleu conèixer més detalls d’aquest curt rodat a Txernòbil no us perdeu l’entrevista al seu director Lluís Quílez.

Songokumania d’Oriol Estrada

L’arribada de Bola de drac a Catalunya a principis dels 90 va iniciar un boom inèdit. Sense Internet i amb els viatges al Japó eren a l’abast de molt pocs, la songokumania es va estendre per tota la geografia. Dos anys després va arribar la publicació del manga i es va convertir en el còmic japonès més venut de la història del nostre país. Al documental s’entrevisten els artífex de l’emissió i publicació de Bola de drac i alguns fans que van viure el fenomen en primera persona. Un document imprescindible per entendre el big bang del manga al nostre país que arriba després de passar pel Festival de Sitges el Festival Sant Cugat Fantàstic, les Nits de Cinema Oriental de Vic, i el Saló del Manga.

Divendres 16 de desembre

Last Clip de Pau Carreté

En Jan és us jove youtuber especialitzat en localitzar i explorar cases abandonades. És juliol i, en plenes vacances estivals al poble, tres amics l’acompanyen a visitar una casa d’estiueig que porta massa anys tancada. Escrit, produït i dirigit pel debutant Pau Carreté el curt està protagonitzat per Clàudia Pons, Biel Montoro i Clàudia Vega.

Salvación de Denise Castro

- Advertisement -

La Cris, una nena de 13 anys, ingressa en un hospital per ser operada a cor obert. Allà coneix en Víctor, un noi de la seva edat que diu que és un vampir i que li proposa un altre tipus de salvació per al seu cor: la immortalitat. La Cris haurà de lluitar contra la por, els metges, contra la seva mare però també contra la seva malaltia… i haurà de prendre una decisió per a la resta de la seva vida. La directora catalana Denise Castro ha tirat endavant el seu debut a la gran pantalla amb el suport de l’ESCAC i ha aconseguit un film de vampirs intimista i valent.

Divendres 13 de  gener

Llamada al 112 de Marc Vadillo i Marc Gàzquez

Dos companys de feina passen un dia qualsevol a la centraleta del 112 però… qui truca al telèfon d’emergències per demanar un pizza? El que sembla una broma telefònica pot acabar sent alguna cosa molt més seriosa. Aquest curt sorgit de l’ESCAC forma part de les seleccions oficials del Vilassar de noir i el Most Festival.

Doctrina de Joan Frank Charansonnet

Doctrina: el pecat original i la reinserció aborda el tema de la doctrina Parot seguint a un assassí en sèrie que ha estat vint anys a la presó i que, gràcies a l’anul·lació de la seva condemna, surt en llibertat. La reacció de la ciutadania i la del propi ex convicte ens conviden a reflexionar sobre conceptes com el càstig, el perdó i la dicotomia entre la bondat i la maldat humana. Abans de Pàtria, el director Joan Frank Charansonnet i el seu equip van rodar un film que convida a la reflexió i ens planteja preguntes sobre el conceptes com el perdó i la redempció dels criminals.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents