El Cicle Gaudí multiplica el cinema català

- Advertisement -

Només un 5% dels espectadors trien una producció catalana quan van al cinema. Sí, de cada 100 entrades venudes 5 són per a veure un film català. No cal ser de ciències per veure que les xifres són força dolentes. Ara bé, no tot són males notícies. Fa 4 anys que l’Acadèmia del Cinema Català va crear el Cicle Gaudí, una mostra permanent i itinerant del pel·lícules catalanes que ha aconseguit penetrar en un munt de municipis al llarg de la geografia catalana.

Cada mes una pel·lícula catalana triada per un comitè d’experts arriba a un total de 70 municipis de Catalunya. Aquesta iniciativa, que va començar a la demarcació de Barcelona amb el suport de la Diputació s’ha estès a tot el territori (amb totes les diputacions ajudant-hi) i ha aconseguit que hi hagi 450 passis de cinema català l’any 2019. Això significa que 21.000 persones han tastat el cinema de producció catalana gràcies a aquesta mostra permanent. Tot plegat amb una recaptació de 66.500 euros. Bones notícies per una cinematografia que necessita públic.

- Advertisement -

L’any 2020, òbviament les xifres són unes altres per culpa de la Covid-19. Després de l’aturada obligatòria per la pandèmia s’ha reprès el cicle i fins el desembre s’han programat films com Jaume Plensa ¿Puedes oirme?, La boda de Rosa i La niñas. L’objectiu de l’Acadèmia és arribar a les 100 poblacions aquest 2021 i, si pot ser superar la mitjana de 45 persones per passi que va haver-hi el 2019. En qualsevol cas l’èxit de la iniciativa és evident tenint en compte que l’any 2016 el cicle estava en marxar a 12 municipis i aquesta tardor ja en són 70. Podeu consultar les poblacions i la programació en aquest enllaç.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents