‘El Cautivo’: La nova proposta d’Amenábar

- Advertisement -

El cautivo és el títol de la nova producció del cineasta guanyador d’un Oscar, Alejandro Amenábar (Mar adentro, Los otros o Mientras dure la guerra). Es tracta d’un drama carcerari centrat en un període de la vida de l’escriptor de El Quixot, Miguel de Cervantes. Està previst que arribi a les pantalles el pròxim 17 d’octubre distribuïda per Buena Vista International (The Walt Disney Company).

La trama de El cautivo està ambientada al segle XVI, concretament l’any 1575. El jove soldat Miguel de Cervantes és capturat en alta mar per corsaris àrabs i és portat a l’Alger com a ostatge. Conscient que allí li espera una cruel mort si la seva família no paga aviat el seu rescat, Miguel trobarà refugi en la seva passió per narrar històries. Els seus fascinants relats retornen l’esperança als seus companys de presó i acaben per cridar l’atenció d’en Hasán, el misteriós i temut Bajá d’Alger, amb el qual comença a desenvolupar una estranya afinitat. Mentre els conflictes creixen entre els seus companys, Miguel, portat pel seu indestructible optimisme, començarà a idear un arriscat pla de fugida.

- Advertisement -

La cinta compta amb guio d’Amenábar i és protagonitzada per Julio Peña (Berlin) i Alessandro Borgui (Suburra). A ells s’uneixen Miguel Rellán, Fernando Tejero, Luis Callejo, José Manuel Poga, Roberto Álamo o Albert Salazar. L’elenc el completen Juanma Muniagurria, César Sarachu, Jorge Asín, Mohamed Said, Walid Charaf i el debut de Luna Berroa. 

- Advertisement -

El director Alejandro Amenábar esmenta sobre El cautivo que: “El 1575 es van tancar les portes de la llibertat per a Miguel de Cervantes, però a canvi es van obrir les de la seva imaginació i la seva humanitat. Mentre ideava arriscats plans per a escapolir-se d’una desoladora presó àrab, aquell jove soldat es va veure empès a conèixer el món dels seus captors i a interactuar amb ells en sòl enemic. I allí, entre els seus companys de captivitat, va trobar la seva veritable vocació com a inigualable comptador d’històries. Entrar al cap i el cor d’un dels majors talents de la literatura ha acabat convertint-se en la tasca més intensa i personal de la meva carrera. Desitjo que la gent conegui a Miguel de Cervantes tant com crec conèixer-ho jo ara. I que faci un viatge en el temps per a veure’s allí, entre corsaris, captius, renegats, amics i enemics… observant i escoltant aquell home fascinant que ni tan sols sabia encara que era un geni”.

 

 

 

- Advertisement -
Ylenia Cañadas
Ylenia Cañadashttp://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents