Aménabar explora la vida de Cervantes a ‘El Cautivo’

- Advertisement -

Tots coneixem la frase inicial de la seva obra més important. Sabríem descriure un esbós dels seus personatges i pentura sabríem que a ell li deien “el manco”. Però què més sabem de la vida de Cervantes? El director Alejandro Amenábar ens aproparà a la vida de l’escriptor abans de dedicar-se a contar històries a El Cautivo, la seva pròxima pel·lícula.

La història que encara no ens havien contat

Any 1575. Ferit a una batalla naval, un jove Miguel de Cervantes és capturat per pirates algerians. Esperant la seva mort o la seva llibertat, Cervantes trobarà un refugi en les històries que explicarà als seus companys de presó. El seu talent arribarà a les orelles de Hasan, paixà d’Alger. Així, carceller i pres començaran una estranya relació d’amistat, mentre la resta de presos començaran a planificar com escapar-se…

- Advertisement -

Amb aquesta sinopsi ens introduïm al món que Alejandro Amenábar ens prepara per al seu nou film, El Cautivo. El director, guanyador d’un Oscar, explora en aquesta ocasió la vida de l’escriptor més important en llengua castellana, cercant l’origen de la seva vocació, amb una història d’aventures plena de dualitats. Des de la presó més bruta i cruel d’Alger fins als palaus més majestuosos. De la malícia dels captors a l’alegria dels carrers d’una de les ciutats més importants del Mediterrani. Tots aquests elements foren parts fonamentals per crear les històries i personatges que transcendirien els segles.

- Advertisement -

Així, a través d’una extensa tasca de documentació, Amenábar ens explicarà la història més desconeguda de Cervantes: la seva mateixa vida.

Una producció que tot just arranca…

El passat mes d’abril va començar el rodatge d’El Cautivo. Un rodatge que durarà fins al juny i que visitarà distints punts de la geografia espanyola, com el castell de Santa Pola o les ciutats de València, Sevilla i Alacant. La producció, hispano-italiana, està a càrrec de MOD, Himenóptero (responsables d’altres títols del director, com Los Otros o Mientras dure la guerra), Misent Produccions i Propaganda Italia. A més, també compta amb participació de Netflix, RTVE i RAI Cinema, així com finançament del Ministeri de Cultura o la Generalitat Valenciana, entre d’altres.

Tot i això, Amenábar ha volgut ajuntar-se amb col·laboradors habituals per aquesta producció, com és el seu productor executiu habitual, Fernando Bovaira. A més, se li afegiran les germanes catalanes Ana i Belén López Pugserver, nominades a l’Oscar per La Sociedad de la Nieve. Per altra banda, el mateix Amenábar serà l’encarregat de compondre la banda sonora.

Pel que fa al repartiment, destaquen en els papers protagonistes Julio Peña i Alessandro Borghi, entre altres actors reconeguts del panorama espanyol com Fernando Tejero o Roberto Álamo.

La pel·lícula arribarà als cinemes durant l’any que ve, 2025.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents