El cas GameStop al descobert a ‘Dumb Money’

- Advertisement -

El director Craig Gillespie (I, Tonya i Cruella) presenta la seva nova producció sota el títol Dumb Money (Golpe a Wall Street). La pel·lícula retrata la insòlita història real que va sacsejar Wall Street el 2021 amb el cas GameStop, una cadena de botigues de videojocs i electrònica les accions de les quals es van disparar. El que va començar sent un joc, generant mems i emojis a tot arreu, va acabar exposant al sistema, reportant beneficis milionaris als participants.

L’elenc de Dumb Money està liderat per Paul Dano (The Fabelman o Swiss Army Man), Seth Rogen (sèrie Pam & Tommy o The Disaster Artist), Pete Davidson (Suicide Squad o Fast & Furious X), America Ferrera (Barbie o sèrie Superstore) o Sebastian Stan (Avengers: Endgame o sèrie Pam & Tommy). Complementen el repartiment Shailene Woodley (sèrie Big Little Lies o Divergent), Talia Ryder (Do Revenge o West Side Story), Dane DeHaan (Oppenheimer o A Cure for Wellness) o Myha’la Herrold (Bodies Bodies Bodies o Premature), entre d’altres.

- Advertisement -

‘Dumb Money’: història definitiva de David contra Goliath

- Advertisement -

La cinta Dumb Money està basada en el llibre The Antisocial Network (La xarxa antisocial) de l’escriptor supervendes Ben Mezrich, el qual també va escriure els llibres que van inspirar els films The Social Network (David Fincher, 2010), 21 Black Jack (Robert Luketic, 2008). Explica com, el 2021, un grup d’inversors privats i trols d’internet, que intercanviaven missatges sobre accions i mercats a la pàgina web de Reddit, van aconseguir tombar un dels fons més importants de Wall Street. Al gener d’aquest mateix any, el mercat de la borsa va patir un escanyament a les mans de l’empresa de videojocs GameStop, provocant rellevants pèrdues financeres entre els accionistes i la caiguda d’un dels majors fons d’alt risc.

Enmig de tot aquest garbull es troba Keith Gill (Paul Dano), un tipus qualsevol que va invertir els estalvis de la seva vida en accions i va començar a publicar sobre això en xarxes socials. Gràcies als seus consells borsaris, la seva popularitat va esclatar, igual que ho va fer la seva vida i la de tots els seus seguidors, que van començar a enriquir-se de la nit al dia. No obstant això, els multimilionaris no van trigar en contraatacar, desencadenant una de les batalles financeres més feroces viscudes a Wall Street.  

La comèdia dramàtica arriba a les pantalles cinematogràfiques el 6 d’octubre de la mà de DeAPlaneta. Tindrà la première mundial al Festival de Cinema Internacional de Toronto aquest setembre dins la secció Gala Presentations.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents