L’home del sac de l’era d’Internet ja té documental

- Advertisement -

De llegendes urbanes n’hi ha mil i una per explicar. Cada petita zona del territori d’arreu del món en té mínim una, i la gran majoria de vegades ningú sap d’on vénen però tothom les explica. Contes de la vella a la vora del foc, que diuen. Ara bé, aquesta té data i autor. L’any 2009 Erick Knudsen, segurament més conegut a les xarxes com Victor Surge, va inventar un personatge anomenat Slender Man. La primera vegada que es va mencionar va ser en un fòrum d’Internet anomenat Something Awful.

Slender Man se’l representa com un home prim i inhumanament alt, de braços llargs i mans demoníacament grosses. El cap és completament blanc, sense rostre ni cabells. Sol portar un vestit elegant negre. Més endavant, també ha aparegut alguna imatge amb tentacles que provenen de l’esquena. Segons la llegenda inventada l’objectiu del monstre és purament mesquí i malaltís. Segrestar, assetjar i traumatitzar persones és el que acostuma a fer, però la seva gran debilitat són els nens, amb qui s’hi fa encara més.

- Advertisement -

Miss Peregrine’s home for peculiar children, 2016

- Advertisement -

Aquesta història ha estat la inspiradora de moltes altres, fins i tot al cinema. Recentment, Tim Burton ha fet servir aquesta forma monstruosa per donar vida als monstres que aterren la vida dels nens peculiars a Miss Peregrine’s home for peculiar children

Ara bé, la realitat sempre supera la ficció (així ho explicàvem a l’anterior article d’aquesta secció “El cinema com a mala influència? Conseqüències dels crims en pantalla“). El 31 de maig del 2014 dues adolescents de dotze anys, Morgan Geyser i Anissa Weier van apunyalar una companya de classe fins a més de 15 vegades. La víctima de l’atac va aconseguir sobreviure, però les dues adolescents estan complint condemna a amb atenuants de malaltia mental.

Morgan Geyser i Anissa Weier

Les tres adolescents eren amigues, però la víctima va començar a distanciar-se de les dues noies quan aquestes van trobar un personatge terrorífic a un web anomenat Creepypasta Wiki. Allà es van topar amb el personatge que dóna nom al títol de l’article i es van començar a obsessionar. Cada vegada sentien més devoció pel personatge, fins al punt de creure que era real. Volien que les vingués a buscar i se les emportés al seu món de tenebres i foscor. Somiaven en aquell moment. Però, segons les declaracions que van oferir en el judici, l’única manera que les vingués a buscar era oferint-los una víctima.

HBO ja té disponible al seu portal un documental que narra tots aquests fets i les seves conseqüències. Imatges d’arxiu combinades amb imatges creades expressament pel metratge relaten la història i revelen alguns misteris del cas que fins ara no se sabien. El documental, dirigit per Irene Taylor Brodsky i titulat Beware the Slenderman, es va estrenar en primícia al festival South by Southwest al març de 2016. El cas ja té sentència però millor veure el documental per saber-ho tot.

Si sou fans del personatge prepareu-vos… Sony té en marxa una pel·lícula que arribarà als cinemes entre 2018 i 2019. L’home del sac del segle XXI té molt a dir al cine!

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents