‘El cargol i la balena’, una amistat gegant

No tot el cinema d’animació ve de Hollywood… I sort en tenim que de tant en tant ens arribin productes alteratius vinguts de diversos racons d’Europa. El Cargol i la Balena i altres contes del mar és un d’aquests casos. Aquesta marítima història d’amistat i aventures és una nova aposta dels productors d’exitoses pel·lícules infantils com El Grúfal i Zog dracs i heroïnes. El conte està basat en un relat de Julia Donaldson i il·lustrat per l’Axel Scheffler, autors que causen furor entre els més menuts de la casa. Els britànics Max Lang i Daniel Snaddon són els directors de la cinta que s’estrena el 26 de febrer i que podem veure també en llengua catalana.

Quan aneu al cinema us trobareu amb un conjunt de curts relacionats amb el mar però el pes principal de la sessió de 50 minuts (uns 25) corresponen a la història d’un cargol de mar que està cansat d’estar sempre a la seva mateixa roca vora del port. Un dia decideix emprendre un viatge cap al desconegut oceà a bord d’un vaixell que està ben viu: una balena. Malgrat la diferència de mida, els animals faran una gran amistat i s’ajudaran entre ells quan arribin inesperats problemes.

El cargol i la balena film

El seu viatge està ple d’altres éssers vius (per terra, mar i aire) i servirà perquè els més petits de la casa descobreixin la diversitat de flora i fauna que ens trobem tant dins com fora de l’aigua. Ah, i també hi ha alguna petita lliçó sobre com ens hem de relacionar els humans amb la resta d’éssers del planeta… SPOILER: hem de tenir més respecte i cuidar millor la Terra!!

JR Armadàs
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents