‘El cargol i la balena’, una amistat gegant

- Advertisement -

No tot el cinema d’animació ve de Hollywood… I sort en tenim que de tant en tant ens arribin productes alteratius vinguts de diversos racons d’Europa. El Cargol i la Balena i altres contes del mar és un d’aquests casos. Aquesta marítima història d’amistat i aventures és una nova aposta dels productors d’exitoses pel·lícules infantils com El Grúfal i Zog dracs i heroïnes. El conte està basat en un relat de Julia Donaldson i il·lustrat per l’Axel Scheffler, autors que causen furor entre els més menuts de la casa. Els britànics Max Lang i Daniel Snaddon són els directors de la cinta que s’estrena el 26 de febrer i que podem veure també en llengua catalana.

- Advertisement -

Quan aneu al cinema us trobareu amb un conjunt de curts relacionats amb el mar però el pes principal de la sessió de 50 minuts (uns 25) corresponen a la història d’un cargol de mar que està cansat d’estar sempre a la seva mateixa roca vora del port. Un dia decideix emprendre un viatge cap al desconegut oceà a bord d’un vaixell que està ben viu: una balena. Malgrat la diferència de mida, els animals faran una gran amistat i s’ajudaran entre ells quan arribin inesperats problemes.

- Advertisement -

El cargol i la balena film

El seu viatge està ple d’altres éssers vius (per terra, mar i aire) i servirà perquè els més petits de la casa descobreixin la diversitat de flora i fauna que ens trobem tant dins com fora de l’aigua. Ah, i també hi ha alguna petita lliçó sobre com ens hem de relacionar els humans amb la resta d’éssers del planeta… SPOILER: hem de tenir més respecte i cuidar millor la Terra!!

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents