El canadenc Denis Côté ens porta un drama potent i místic

- Advertisement -

El cineasta canadenc Denis Côté va debutar al 2005 amb el llargmetratge Les états nordiques i tot i la seva trajectòria el seu nom aquí no resulta gaire conegut, ja que els seus films no han arribat a les pantalles, excepte en algun cas puntual a festivals de cinema sense causar gaire rebombori. La seva filmografia és irregular, ja que navega entre la ficció i el documental, però inclou la seva mirada singular i personal, com es pot comprovar a Les lignes ennemies (2010) i Curling (2010), al documental Bestaire (2012) o a la pertorbadora Vic+Flo Saw a Bear (2013).

Ara ens presenta un drama que arriba subtitulat al català, on la història se centra en Boris, un home orgullós que ha aconseguit tota mena d’èxits a la vida. Però, la seva dona Béatrice pateix una dura depressió. Ell manté una relació amorosa amb una companya de feina i comença a intimar amb la seva minyona.

- Advertisement -

- Advertisement -

El film està interpretat per James Hyndman (Black-eyed Dog o Souvenirs intimes), Simone-Élise Girald (Die o The Expatriate) i Denis Lavant (Holy Motors o Eva no duerme), entre d’altres.  Sobre aquestes línies es pot veure el tràiler de la pel·lícula que va participar a la Secció Oficial del Festival de Berlín el passat any.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents