‘El buen patrón’: el costat fosc de l’empresa familiar

- Advertisement -

Fernando León de Aranoa es retroba, dinou anys després, amb Javier Bardem per la carrera als Oscars amb El buen patrón. El film és el títol que representarà el cinema espanyol en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional a la gala dels Oscars, que se celebra 27 de març del 2022. El director ja va ser el representant d’Espanya l’any 2003 amb una cinta també protagonitzada per Bardem, en aquell cas, Los lunes al sol guanyadora de 8 Goyas aquell any (inclosos Millor Pel·lícula, Millora Director i Millor Actor per Bardem). I parlant de Goyas, el film ha fet història convertint-se en la cinta més nominada de la història dels guardons amb 20 candidatures. Finalment n’ha aconseguit 6 incloent premis grossos com el de Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió i Millor Actor.

- Advertisement -

El buen patrón segueix a Blanco (Javier Bardem), l’amo d’una empresa que espera la imminent visita d’una comissió que decidirà si rep o no el premi local a l’excel·lència empresarial. En el moment clau, tot sembla confabular-se en contra i Blanco, en una espiral d’esdeveniments inesperats i conseqüències imprevisibles, travessarà totes les línies per resoldre els problemes dels seus empleats.

- Advertisement -

En aquest relat tragicòmic d’històries corals, acompanyen a Bardem: Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo, Martín Páez i Yael Belicha. L’estrena a Espanya, després de passar pel festival de San Sebastián, va ser el 15 d’octubre. Des de llavors El buen patrón a aconseguit més de 3’3 milions a la taquilla estant al Top 5 de produccions espanyoles més vistes als cinemes durant el 2021. El film és una producció de la catalana de l’empresa Mediapró i compta amb la participació de TV3, RTVE i Orange TV.

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents