‘Dracula de Denise Castro’ o com fer bandera (i mofa) del cine low cost

- Advertisement -

Fer cine costa. Costa temps, esforços però sobretot costa diners. Mentre veiem com cada cap de setmana les multisales s’omplen de superherois i grans produccions de Hollywood a Catalunya hi ha projectes que intenten tenir visibilitat (i sales on projectar-se) enmig de tanta oferta. Conscient de tot això la directora catalana Denise Castro (Salvación) s’ha embarcat en un projecte per fer una versió molt particular del mite vampíric per excel·lència. El títol Dracula de Denise Castro pot sembla presumptuós però darrere hi ha molta crítica, ironia i fins i autoparodia.

Rodant (el que es pugui) a Transilvània

Aquest desembre, mentre estàveu de pont, la directora ha reunit un equip petit d’actors i tècnics i ha anat a Transilvània a rodar la seva pròpia versió de Dracula. Amb un guió a mitges i sens un pla de rodatge clar han estat una setmana rodant a Romania, al castell de Bran, la localització que va inspirar el propi Bram Stoker per escriure la seva novel·la més cèlebre. Un cop allà tot ha sortit malament. L’actriu protagonista Clàudia Trujillo s’ha sentit enganyada… El seu xicot i coprotagonista Ricard Balada l’ha convençut per formar part d’un projecte que no té ni pressupost ni un objectiu clar. La tensió i el mal rotllo ha estat present durant tot el rodatge. El càmera Alfredo Ruiz fins i tot es pensa que cobrarà per la feina. Il·lús… A tot això, la directora Denise Castro, obsessionada pels vampirs i xucladors de sang continua gravant perquè el seu somni s’ha de fer realitat. El seu nom s’ha d’incorporar a la Dracula society de Londres i aquest és el projecte que ho farà possible.

- Advertisement -

- Advertisement -

Potser en algun moment heu notat que tot plegat no és gaire seriós. Doncs just aquest és l’esperit del projecte. L’humor, la critica del cine low cost i les ganes de riure (per no plorar) de la situació actual del cinema de gènere en aquest país. “El que volem és fer un mockumentary, un fals documental on mostrar que tot val per fer una pel·lícula low cost“, explica Denise Castro. En altres paraules tot és una immensa parodia explicada en primera persona pels propis membres de la pròpia pel·lícula. Com El Crac de Joel Joan però en cinema de terror.

Els protagonistes de la pel·lícula al Castell de Bran
Els protagonistes de la pel·lícula al Castell de Bran

 

És curiós però que tot allò que suposadament pretén criticar el film sigui en gran part real. Alfredo Ruiz, Daniel García i Denise Castro tot just han creat Vampi Films, una nova productora que es dedicarà a la producció de cine de gènere de baix pressupost que debutarà amb aquesta versió sui generis de Dracula. “Hem rodat amb un format multicàmera fent servir telèfons mòbils, GoPro i càmeres professionals per amplificar la sensació de found footage ja que el que veuran els espectadors serà sempre el que mostraran les pròpies càmeres de l’equip”, aclareix la directora.

L’objectiu dels productors és acabar ara de gravar amb escenes interiors a Barcelona i tenir el film llest per presentar-lo al Festival de Sitges on Castro va debutar aquest 2016 amb Salvación, una pel·lícula on també explora l’univers vampíric amb Ricard Balada com a protagonista. A més, no oblidem que segons va anunciar el seu director Àngel Sala, un dels leit motivs del Sitges 2017 seran els vampirs, tota una celebració pel l’Any Dracula que començarem en uns dies.

Més projectes sota el braç

Segurament abans que ens arribi aquesta versió de Dracula podrem veure Maniac Tales una pel·lícula feta per cinc directors i produïda per Kike Mesa que arribarà també aquest 2017. El film comptarà amb quatre històries diferents connectades entre elles per una cinquena que fa de fil conductor. El capítol que ha rodat Denise Castro segueix a uns adolescents que es colen en una mansió per banyar-se a la piscina i es troben una “Calavera dels desigs”.

- Advertisement -

Els protagonistes potser haurien de pensar dues vegades el que demanen perquè pot ser que es compleixi… El rodatge va ser en anglès en una Badalona que pretén ser Los Angeles. El film tindrà la seva premiere al Festival de Màlaga al mes de març. Maniac Tales jugarà a casa ja que tot l’equip, excepte la directora catalana, és andalús.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents