‘Dos dies i l’eternitat’: amor i nouvelle vague

- Advertisement -

Dos dies i l’eternitat és el primer llargmetratge del director català Marc Esquirol. Amb una estètica i un to que són un clar homenatge a la nouvelle vague, el realitzador de Sant Cugat aborda una història d’amor entre dos joves a través d’un viatge per França. La pel·lícula va tenir la seva estrena al Festival de Cinema d’autor de Barcelona (D’A) i aquest juny també ha estat un dels 5 llargmetratges de ficció seleccionats al FIC-CAT.

Dos dies i l'eternitat Marc Esquirol

- Advertisement -

Al film també hi podem trobar trets força autobiogràfics del director. La trama segueix en Marc, un estudiant de cinema que emprèn un viatge al sud de França amb la seva amiga Laia per intentar superar una ruptura. Amb Dos dies i l’eternitat, Esquirol buscar capturar l’essència de la joventut i la cerca de noves experiències. I ho fa, expressament amb un llenguatge cru i erràtic i una narrativa poc convencional. Tan erràtic i poc convencional com el que sent el jove protagonista. Aquesta original i desenfadada posada és escena és, precisament, el tret més original i reexit de la pel·lícula. “El to s’allunya de qualsevol dramatisme per immiscir-se en la comèdia i la lleugeresa, on tot importa mol i poc alhora, com jugar a fer una pel·lícula”, afirma Esquirol.

Poc pressupost i moltes ganes de fer cinema

- Advertisement -

Esquirol ha volgut crear un retrat generacional amb un pressupost de 2.500 euros. En un viatge real entre el director i els dos actors, van rodar una pel·lícula de 55 minuts amb metodologia de guerrilla. Segons Esquirol, la pel·lícula busca desafiar preconcepcions a l’hora de fer cinema de baix cost i animar les noves generacions a agafar les càmeres i posar-se a rodar sense preguntar-se com ni per què.  “El cinema és un mitjà que ha de poder recollir les veus de la joventut”.

L’estrena de Dos dies i l’eternitat serà com el film: minimalista i amb acompanyament. 5 sales de Catalunya i 2 de Madrid ha estat les escollides per a acollir les premieres on els directors i els actors acudiran personalment a parlar de la pel·lícula amb els assistents.

Les sessions són les següents: 

1. Cinemes Sant Cugat (Sant Cugat) – 7 de juny – 20.00
2. Festival FIC-CAT (Roda de Barà) – 13 de juny a les 22.00
3. Cinema Zumzeig (Barcelona) – 15 de juny 21.30
4. Cinemes Girona (Barcelona) – 21 de juny 20.00
5. MónFilmat (Amposta) – 01 de juliol 22.00
6. CinePlaza Matadero (Madrid) – 22 de juliol
7. Cineteca (Madrid) – 29 de juliol

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents