Més feminisme en la cultura post COVID-19

- Advertisement -

Dones Visuals, en una carta oberta signada per més de 50 entitats del sector audiovisual, cultural i feminista de Catalunya alerten que aquesta crisi no es pot resoldre sense les dones i reclamen la incorporació de representants d’entitats feministes en tota classe d’interlocució institucional en què es debati i es prenguin decisions sobre l’estat actual i futur del sector.

En aquest comunicat, alerten de l’afectació que la crisi econòmica derivada de la COVID-19 té sobre les dones, i posen de manifest la importància de les perspectives del feminisme per evitar que la sortida i resolució d’aquesta crisi passi factura als assoliments adquirits en termes d’igualtat d’oportunitats. Aquest és un missatge que el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha remarcat en les seves comunicacions: “El lideratge de les dones i les seves contribucions han d’estar al cor de la resiliència i dels esforços de recuperació de la Covid-19”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Dones Visuals argumenten que les dones, com a part de la població que es veurà més afectada per la crisi, han de ser subjecte actiu per debatre sobre el que necessiten, proposant mesures de reconstrucció d’un teixit professional més just que respongui a la realitat social, comptant així amb el lideratge de les dones i amb tota la seva diversitat. Segons Dones Visuals, la transformació de l’audiovisual cap a un de més feminista és urgent si volem construir un futur amb imaginaris més plurals i diversos. Tanmateix és fonamental pal·liar les mancances estructurals en què les cures i la sostenibilitat de la vida estiguin presents.

Entre les entitats que s’han adherit a aquesta carta hi ha El cinèfil, el Festival de Sitges, Filmin, el Clúster Audiovisual, Guionistes Associats de Catalunya , el Comitè d’Empresa de TV3, la Mostra Internacional de Films de Dones, La Bonne, Ca la Dona, el festival L’alternativa, l’Associació de Dones Periodistes, l’Associació Catalana de crítics i escriptors cinematogràfics, Artistas Intérpretes, Sociedad de Gestión i d’altres internacionals com l’European Women’s Audiovisual Network.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents