Lligar al segle XXI a ‘Te quiero, imbécil’

- Advertisement -

L’amor es troba a internet… Això és més o menys el que explica Te quiero, imbécil una comèdia romàntica amb segell català que es va rodar entre Barcelona i Pamplona poc abans d’acabar el 2018. El film, dirigit per Laura Mañá (Sexo por compasión, La vida comença avui), està protagonitzat per Quim Gutiérrez i Natalia Tena, a qui també acompanyen Alfonso Bassave, Alba Ribas i Patricia Vico, amb la col·laboració especial d’Ernesto Alterio. Prepareu-vos per riure el dia 24 de gener, data d’estrena de la cinta.

https://youtu.be/QGy45lNMTgE

- Advertisement -

La pel·lícula explica la història d’en Marc un jove a qui tot li surt al revés. L’acaba de deixar la seva nòvia de tota la vida, el fan fora de la feina i se n’ha d’anar a viure amb els pares. Però a internet hi troba la solució: convertir-se en un home del segle XXI. Per aconseguir-ho, i en un temps rècord, en Marc haurà d’oblidar la seva ex, trobar feina i conèixer la dona dels seus somnis. I, el més important de tot: convertir-se en un home diferent. Tot un repte, però no hi ha res impossible.

- Advertisement -

En l’intent de lligar d’una vegada per totes, en Marcos descobreix en l’últim gurú de Youtube (un delirant Ernesto Alterio) un estil de vida nou que li pot permetre ser el centre d’atenció si hi posa molt de sacrifici, una nova masculinitat que es pot seguir en una rutina de pocs passos per a converir-se en un Barney Stintson (l’humor de Como Conocí… s’arriba a palpar en diversos moments).

Segons explica en una nota de premsa, el que li interessa a Laura Mañá és “parlar de les dones, del canvi que han fet en el segle XXI, però ho fa amb la recerca de l’home del segle XXI, el personatge del Quim, que s’ha de reinventar. Al film també s’aborda una nova manera de lligar, en què tant ells com elles decideixen i es converteix en una manera més igualitària, tot i que la finalitat com ha estat sempre és trobar l’amor per a tota la vida, i viure enamorat, a la gent no li agrada estar sola”. Mañá tenia molt clar el càsting. “La Natalia em fascina, ella és el personatge. Enamora i il·lumina el set quan arriba.” I “el Quim té la dualitat perfecta, potser no crida l’atenció com es pot convertir en el més guapo. És una qüestió d’actitud. És un actor meravellós i graciós”.

Quim Gutiérrez està encantat amb el seu personatge “un tio de 35 anys amb caràcter, gustos diferents i una mica desfasat en el temps, que va a la recerca de la seva identitat i de l’home del segle XXI. I que s’acaba adonant que la solució no és canviar per fora, si no descobrir què es vol i aconseguir-ho”. Gutiérrez desenvolupa la seva vis còmica amb la càmera, fent partícep a l’espectador dels seus triomfs i fracassos del protagonista. “Feia molt temps que no feia comèdia i tenia ganes de fer-ne i, a més, amb un personatge més realista. Era un repte que em venia molt de gust fer”. També ha fet referència a la directora, de qui ha dit que “sempre està disposada a donar joc i a parlar de les coses i així poder anar adaptant el personatge”.

Natalia Tena no és la típica actriu femenina: és nascuda a Londres, de pares espanyols, i ha participat a Harry Potter (en el paper de Ninfadora Tonks), Juego de Tronos i The Mandalorian. Ha volgut destacar que el seu personatge és una mica ella mateixa. El guió ha aprofitat el seu talent com a cantant i acordionista. “La Laura em va adaptar el personatge a mi, i per primera vegada he pogut introduir la meva música. El meu personatge té molt caràcter i no canvia durant tota la pel·lícula, sinó que ajuda el Marc a fer-ho”. De la directora ha dit que “m’encanta rodar amb ella, només sentir-la per telèfon vaig dir, rodaré amb ella, va ser una connexió total. I a més m’encanta Barcelona, és la meva segona ciutat”. Finalment, de Quim Gutiérrez ha destacat que “estic aprenent molt d’ell”.

Alba Ribas fa el paper de l’exparella del Marc, just ella és qui el deixa i li remou tot. “Soc una mica la noia dels seus somnis, que el deixa però va apareixent i no el deixo avançar del tot. Fins que el personatge de la Natalia l’ajuda a superar-ho.” La pel·lícula es una producció de Lastor Media, Brutal Media i Minoria Absoluta, amb la participació de TV3.

- Advertisement -

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents