Disney + rectifica i inclourà el català al seu catàleg

- Advertisement -

Bones notícies pels cinèfils catalanoparlants. La plataforma Disney + incorporarà la llengua catalana al seu catàleg després d’un inici (des del mes de març) sense poder veure molts dels clàssics Disney en la nostra llengua. Així ho ha assegurat la Direcció General de Política lingüística en un comunicat on també s’explica que el Govern català i el gegant audiovisual estatunidenc no han deixat de tractar aquest fet des de l’arribada del nou servei de vídeo a la carta aquest mateix 2020. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, manté la negociació continuada amb el director general de Disney España perquè la seva plataforma incorpori el català, com demana també la ciutadania en aquesta enquesta i com han expressat també els ciutadans a les xarxes socials.

https://elcinefil.cat/2020/05/12/disney-no-vol-parlar-catala/

- Advertisement -

Aquesta incorporació serà, però, en dues fases. Disney ha avançat, com a pas previ a la incorporació com a opció directa d’idioma, que oferirà com a contingut extra les versions en català de les pel·lícules que ja disposen de versió en aquesta llengua i han estat exhibides en català en sales de cinema o distribuïdes en DVD, Blu Ray i en altres plataformes. Franquesa espera que la companyia, que ha doblat al català des de 1995, mantingui aquesta línia empresarial en aquest nou format de distribució de cinema.

- Advertisement -

Malgrat l’anunci emès pel Govern de la Generalitat, Disney + encara no s’ha especificat la data en la qual es podrà optar pel català als seus continguts. És a dir, de moment el català encara no hi és tot i que el compromís està sobre la taula i entenem que es farà efectiu en breu.

Més informació sobre l’estat del doblatge a les plataformes

https://elcinefil.cat/2020/05/16/mes-de-100-titols-nous-doblats-o-subtitulats-en-catala/

 

- Advertisement -
Article anterior‘Freud’ es converteix en Holmes
Article següentCinema friqui
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents