Dins el camerino de Renée Zellweger

- Advertisement -

Últimament s’ha parlat més del canvi d’aspecte de Renée Zellweger que no pas dels seus magnífics dots per a l’actuació, però això s’ha acabat, ja que el passat dia 16 l’actriu texana estrenava la tercera entrega de la saga que li ha donat més popularitat: Bridget Jones’ Baby. De nou, Zellweger es posa a la pell de l’executiva britànica, aquest cop acompanyada de Colin Firth i Patrick Dempsey, per fer front a la crisi dels 40.

Amb 47 anys, Zellweger continua mantenint intacta aquesta versatilitat que l’ha acompanyada tota la seva carrera, i la qual li ha permès brillar tant amb treballs desmesuradament romàntics, com amb papers de pura comèdia. Segurament aquesta combinació entre  les seves faccions nòrdiques i el fet d’haver-se criat a l’estat de Texas, fan de Renée Zellweger una de les actrius més polivalents del moment i més respectades per la crítica.

- Advertisement -

Com he dit aquesta texana va néixer un 25 d’abril de 1969, filla d’un enginyer suís i una infermera d’origen noruec i és la petita de dos germans, Drew Zellweger. Ja de petita participava en totes les representacions teatrals del col·legi i l’institut. Més tard va fer el pas a la Universitat d’Austin graduant-se de manera brillant un any abans del que és habitual. Però Zellweger ja tenia els ulls posats a convertir-se en actriu  i després d’assistir a algunes classes d’interpretació va decidir fer el pas definitiu. Al 1993 conscient que Hollywood encara quedava molt lluny, va anar aconseguint petits papers en pel·lícules com Reality Bites protagonitzada per Winona Ryder, Ethan Hawke i Ben Stiller, o en el film de Richard Linkater Dazed and confused, on apareixeria juntament amb joves promeses que més endavant també triomfarien en el món del cinema com Matthew McConaughey o Ben Aflleck. L’any 1994 també apareixeria novament amb  McConaughey a The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation i Love and a.45, aquesta última ja amb una mica més de protagonisme, la qual li va valer el reconeixement de la crítica com a jove promesa en expansió.

- Advertisement -

texas-chainsaw-massacre-next-generation-jenny

L’any 1995 Renée decideix fer el pas cap a Los Angeles i després d’alguns papers, per fi li arribaria l’oportunitat esperada on saltaria a la fama interpretant la mare soltera Dorothy Boyd a la pel·lícula Jerry Maguire, protagonitzada per Tom Cruise. Un paper  on l’actriu va poder explotar a fons la seva basant més dramàtica. Aquest fet li va obri les portes de Hollywood i això va comportar moltes ofertes de feina en films que obtindrien importants recaptacions i en els quals  brillaria amb llum pròpia. Uns exemples son One True thing amb Meryl Streep, Me, Myself & Irene al costat de Jim Carrey o Nurse Betty de les mans de Neil LaBute, paper que li suposaria el seu primer gran premi, guanyant el Globus d’Or a la millor actriu de comèdia o musical i que corroborava d’aquesta forma la gran facilitat que té Zellweger tant pels papers purament dramàtics com pels papers amb més dosis d’humor.

Però no va ser fins l’any 2001 quan l’actriu de Texas agafaria per fi fama mundial. Sí, estem parlant de Bridget Jones Diary i tot i que els productors no tenien gents clar que Zellweger fos la ideal per a aquest paper, ja que tenia el handicap d’interpretar un personatge anglès i ella tenia un fort accent texà que feia incompatible el treball. Finalment, l’actriu va realitzar unes intensives classes per tal d’aconseguir un accent purament angles i també és va engreixar els quilos que  li exigien en el paper. Tal preparació es va veure reflectida a la gran pantalla on The Bridget Jones diary’s va ser un èxit de taquilla i la crítica va coincidir a elogiar una interpretació magnífica, que va saber combinar els moments purament lacrimògens amb els tocs d’humor que requeria el film. L’acadèmia i la premsa estrangera de Hollywood van reconèixer el treball de l’actriu amb dues nominacions pels Òscars i pels Globus d’Or. Malauradament no es va poder endur cap dels dos guardons. Només un any després, protagonitzaria Chicago sota les ordres de Rob Marshall i interpretant el paper de Roxie Hart. Aquest cop si que aconseguiria el Globus d’Or com a millor actriu de repartiment, però de nou, es quedaria a les portes del gran premi de l’acadèmia que va recaure a Nicole Kidman per The Hours. A Chicago, Zellweger va poder demostrar com també podia sortir ben parada amb papers que requerissin el ball i la cançó.

maxresdefault-5

L’Òscar trucaria a les portes de l’actriu l’any 2003 en el Drama Cold Mountain d’Anthony Minghella i amb Jude Law, Nicole Kidman i Brendan Gleeson acompanyant-la en el repartiment. El malaurat director anglès construeix un retrat dur i commovedor del final de la guerra civil on Zellweger interpreta Ruby Thewes, i juntament amb Nicole Kidman i Jude Law, broden unes interpretacions on ella destaca per sobre els altres. Per aquest motiu Renée rebria la seva primera estatueta com a millor actriu secundaria, així com el premi Bafta i el premi de la crítica.

A partir de Cold Mountain, Zellweger ja era una més en el món de les superestrelles, però encara li sorgirien dues nominacions més als Globus d’Or. La segona entrega de Bridget Jones, Bridget Jones: The Edge of the reason l’any 2004 i Miss Potter el 2005 ambdues per a millor actriu de comèdia o musical.  Més tard també rodaria sota les ordres de George Clooney la comèdia Leatherheads, i Appaloosa aquest cop amb Ed Harris a la direcció.

Com heu pogut comprovar, Zellweger es encantadora tant si riu com si plora, s’ha sabut moure entre el drama i la comèdia de forma magistral, i si bé és cert que com molts altres actors o actrius, ha tingut moments menys inspirats, la norma sempre ha estat de nota elevada en la majoria dels seus films. Renée Zellweger ja ha guanyat els 4 premis més importants en el món del cinema: Òscar, Globus d’Or, Bafta i Premi de la crítica, i  aquest fet no li han tret les ganes de seguir actuant. Actualment l’actriu té 47 anys i no s’ha plantejat el tema de la maternitat. Tot i haver tingut forces pretendents en el passat i haver estat casada el 2005. Actualment manté una relació amb el músic Doyle Bramhall II i no contempla la possibilitat de tenir fills, ja que en paraules d’ella: “la maternitat no em treu la son”.

Potser el nom de Renée Zellwegger no sol sortir de la boca quan parlem de grans estrelles de Hollywood i segurament molts altres noms passen per davant quan pensem amb grans actrius. Sembla com si l’actriu de Texas romangués en un segon pla permanentment tot i tenir una carrera més que consolidada. No obstant això, aquestes setmanes el seu nom està en boca de tothom i esperem que el seu nou treball a Bridget Jones Baby, estigui a l’altura de les expectatives, unes expectatives que tractant-se de Renée Zellweger han de ser altes, molt altes.

- Advertisement -

 

bridget-1024x768

- Advertisement -
Marc Orra
Té 33 anys i és electricista. Actualment cursa el grau d'Humanitats a la UOC. fora de la feina és col·laborador de Ràdio Manlleu i va ser l'editor del programa radiofònic 'Torna-la a tocar Sam del 2013 al 2015. Es considera un gran cinèfil i també escriu sobre cinema al web www.lescriba.cat.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents