19 d’abril: Dia Mundial d’‘Els Simpson’

- Advertisement -

El 19 d’abril de 1987 va ser la primera vegada que la família Simpson veia la llum, en un curtmetratge que es va emetre als Estats Units. Aquesta carismàtica família es va apoderar dels televisors de totes les llars nord-americanes i amb rapidesa va creuar l’Atlàntic per conquerir també els teleespectadors espanyols. Recentment, l’agència de comunicació PR Garage va llançar una petició a través de Change.org per tal d’establir un Dia Mundial de Els Simpson i va proposar el 19 d’abril com a dia oficial, amb motiu de la primera emissió del curtmetratge ara fa 30 anys.

La sèrie creada per Matt Groening va arribar a Espanya de la mà d’Atresmedia, que va ser l’encarregat de fer-li un lloc en la seva graella i, que es va començar a emetre per Antena 3 l’any 1994. Des d’aleshores la ficció no s’ha deixat de veure i és la sèrie més longeva del grup. És per això, que el passat 22 de març van anunciar a través del seu compte de Twitter que acceptaven el repte de promoure el Dia Mundial d’Els Simpson.

- Advertisement -

#TheSimpsonsDay

- Advertisement -

Durant tot el dia 19 d’abril els amants de la sèrie podran gaudir d’una programació especial dedicada cent per cent als veïns i veïnes d’Springfield, a través dels canals Antena 3, Neox i la Fox. Neox farà la marató Simpsonmania, on es passaran 30 capítols (un per cada any d’emissió) que es podran veure des de les 9.30h fins a les 22.30h. Antena 3 ho celebrarà amb l’emissió de dos dels episodis més ben valorats pel públic durant els anys: El gest de disgust i El joc de la cadira, que s’oferiran en el seu horari habitual de 14.00h a 15.00 h.

Per altra banda, la Fox destinarà tot el dia a commemorar la mítica sèrie amb una programació ininterrompuda que inclourà, els deu episodis preferits dels teleespectadors segons el portal especialitzat en cine i televisió IMDB, la pel·lícula de Els Simpson i, una àmplia selecció de capítols de les diferents temporades. A més, el grup Atresmedia també té preparades diferents accions a través de les xarxes socials, com un concurs per Twitter, en el qual els fans de la sèrie hauran de dir quin és el seu personatge preferit i altres sorpreses que s’aniran anunciant al llarg del dia.

dia mundial simpson

Batent rècords

Van passant els anys i Els Simpson no fan més que acumular bons números, premis i augmentant els seus seguidors. Al llarg dels 30 anys, la sèrie ha aconseguit més de 160 premis i és una de les ficcions més influents i ben valorades arreu del món, només a Espanya, gairebé arriba als 600 capítols emesos. En aquesta última temporada, fins al mes de març, la sèrie ha aconseguit un 19,2% de share entre els teleespectadors d’entre 13 i 24 anys i, un 13,7% entre els seguidors de 25 a 44 anys.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents