Deu anys de l’Asian Film Festival Barcelona

- Advertisement -

L’Asian Film Festival Barcelona/AFFBCN, el festival de cinema asiàtic d’autor, compleix aquest any 2022 la desena edició, i se celebrarà del 26 d’octubre al 6 de novembre. Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum i Zumzeig són les seus d’aquest any per a les projeccions de cinema presencials, mentre que la plataforma Filmin ho serà per a les sessions en línia.

AFFBCN_1

- Advertisement -

Aquest certamen especialitzat en cinema asiàtic continua fidel als seus orígens, ja que presenta una programació que inclou més d’un centenar de pel·lícules procedents d’uns 25 països de la regió d’Àsia i el Pacífic, on el relat històric, les qüestions de gènere i el drama en totes les seves facetes omplen de contingut la proposta cinematogràfica d’aquesta edició.

- Advertisement -

AFFBCN 2022 abasta una extensió geogràfica que va des de l’Àsia Central, amb la participació de cinematografies procedents de dos exrepúbliques soviètiques, Kazakhstan i Kirguizistan, a les quals se sumen Iran, Mongòlia i Afganistan; Àsia Meridional està representada per Índia, Pakistan, Bangladesh i Sri Lanka; el Sud-est asiàtic per les Filipines, Indonèsia, Tailàndia, Singapur, Laos, Cambodja i Vietnam; Àsia Oriental per la Xina, Corea, Japó; i finalment el Pacífic per Austràlia i Nova Zelanda.

AFFBCN_2

La sala Phenomena acollirà la pel·lícula inaugural de l’AFFFBCN 2022 el pròxim 26 d’octubre, amb la projecció de Sardar Udham (2021) del director indi Shoojit Sircar, que serà aquests dies a Barcelona convidat pel Festival. La seu central de l’AFFBCN continuarà sent els Cinemes Girona, on es distribuirà la major part de la programació. La sala Zumzeig també s’estrena com a seu a l’edició d’aquest any. Betevé i B travel Experience també projectaran alguns llargmetratges.

El Festival presenta un total de 111 pel·lícules, incloent-hi la inauguració i la clausura, distribuïdes en cinc seccions, totes a concurs: Oficial (21), Oficial Panorama, (23), Discoveries (22) NETPAC (22) i Especial (21). Cadascuna compta amb els seus jurats corresponents integrat per directors, crítics de cinema i escriptors. L’AFFBCN concedirà quinze premis: a la millor pel·lícula, millor director i millor guió per a cadascuna de les seccions a concurs.

Pel·lícules destacades

AFFBCN_3

A més de les pel·lícules d’obertura i cloenda i de grans títols que incorpora l’edició d’aquest any com Broker (2022) del japonès Hirokazu Koreeda o la coreana Decision to Leave (2022) de Park Chan-Wook, la direcció del Festival destaca altres pel·lícules com: When Pomegranates Howl, de Granaz Moussavi (Afganistan, 2020), My First Summer de Katie Found (Austràlia, 2020) i Lonesome de Craig Boreham (Austràlia, 2022), A Father’s Diary de Golam Mustofa (Bangla Desh, 2021), Return to Dust de Li Ruijun (Xina 2022), Manchurian Tiger de Geng Jun (Xina, 2021), Cassiopeia de Shin Yeon-Shick (Corea, 2022), Walker de Joel Lamangan (Filipines, 2021), Love After Love d’Ann Hui (Hong Kong, 2020), Before, The & Now de Kamila Andini (Indonèsia, 2022), Bone Marrow de Hamid Reza Ghorbani (Iran, 2020), Gisoum de Navid Behtoe (Iran, 2021), Happiness d’Askar Uzabayev (Kazakhstan, 2022), The Sales Girl de Sengedori Janchivdorj (Mongòlia, 2022) Tomorrow I Quit de Bertrand Remaut (Nova Zelanda, 2021), Quickening de Haia Waseem (Pakistan, 2021), The Edge of Daybreak de Taiki Sakpisit (Tailàndia, 2021) i Blood Moon Party de Nguyen Quang Dung (Vietnam, 2020).

Casa Àsia, 10 anys de festival

AFFBCN_4

Celebrar la desena edició de l’Asian Film Festival Barcelona constata un cert grau de maduresa en l’organització d’un festival d’aquestes característiques. Per a Menene Gras Balaguer, “la consolidació de l’AFFBCN ha estat possible gràcies a la confiança dipositada per cineastes, distribuïdors i públics, però, sobretot, pel reconeixement a les institucions i empreses que li han donat suport any rere any”.

- Advertisement -

Casa Àsia no només fa deu anys de festival, sinó que ofereix una programació setmanal durant tot l’any als Cinemes Girona, i manté una programació també setmanal a Betevé. D’altra banda, el Canal Casa Àsia de Filmin compta amb uns tres-cents títols, representatius de la història recent i no tan recent del cinema asiàtic.

El premi al millor llargmetratge de la secció oficial de l’AFFBCN en les edicions precedents ha estat atorgat en cinc ocasions a un llargmetratge xinès, dos a l’Afganistan, un a Corea del sud i un altre a l’Iran.

Podeu consultar tota la programació de l’Asian Film Festival Barcelona 2022, aquí.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents