Deixa’t mossegar pel Sitges Campus

- Advertisement -

Al Festival de Sitges no tot es veure centenars de pel·lícules i recórrer quilòmetres de cinema a cinema per arribar a veure gran part de la programació, també hi ha cabuda per activitats paral·leles molt interessants que aporten coneixements cinèfils i fan descobrir molt més sobre aquest univers.

En aquesta 50a edició torna el Sitges Campus, un clàssic que es realitza en col·laboració amb les universitats i escoles de cinema. Un espai dirigit a estudiants i aficionats del cinema de gènere. A més, és un lloc on es troben professionals i docents del sector experts en la matèria amb capacitat d’analitzar, fomentar, debatre i intercanviar experiències del cinema fantàstic.

- Advertisement -

- Advertisement -

L’edició d’enguany està focalitzada en el mític personatge creat per Bram Stoker i el Sitges Campus també es nodreix per l’essència d’en Dràcula. El curs sota el títol Dràcula i el vampirisme en el cinema fantàstic està dirigit per Jordi Ojeda, professor de la Universitat de Barcelona i col·laborador del nostre mitjà i per l’Àngel Sala, director del Festival.

Al curs s’analitzarà el mite de Dràcula al cinema, destacant els films de culte més importants, un repàs als vampirs dins el cinema asiàtic, així com les noves tendències als darrers anys: els nous vampirs de laboratori.

L’equip de professors el conformen experts en la matèria i comptarà amb la presència de diversos convidats de renom del Festival. La durada total del curs serà de 12 hores i tindrà lloc del dilluns 9 al dimecres 11 octubre de 16 a 20.30h i tindrà lloc a la Sala Llevant 3 de l’Hotel Melià. El preu de la matrícula és de 80€, però fins el divendres 29 de setembre té un preu reduït de 60€. En finalitzar tots els assistents rebran un diploma. Per rebre més informació i formalitzar la inscripció cal enviar un correu a sitgescampus@sitgesfilmfestival.com, les places són limitades i es reservaran per ordre d’inscripció un cop realitzat el pagament de la matrícula.

Programa

Curs: Dràcula i el vampirisme en el cinema fantàstic

Direcció: Jordi Ojeda, coordinador del SITGES CAMPUS del Festival i col·laborador del mitjà El Cinèfil, i Ángel Sala, director del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Dilluns, 9 d’octubre de 2017

16:00 a 18:00  El mite de Dràcula en el cinema. Jordi Ojeda.

- Advertisement -

18:00 a 18:30  Descans

18:30 a 20:30  Els vampirs en el cinema asiàtic. Enrique Garcelán i Glòria Fernàndez, directors de CineAsia i programadors del Festival.

Dimarts, 10 d’octubre de 2017

16:00 a 18:00  Vampirs de laboratori. Ángel Sala i Jordi Ojeda.

18:00 a 18:30  Descans

18:30 a 20:30  Bram Stoker i la gènesi de Drácula. Óscar Palmer, editor d’Es Pop i traductor de Drácula i Algo en la sangre: la biografía secreta de Bram Stoker de David J. Skal, llibre oficial del Festival.

Dimecres, 11 d’octubre de 2017

16:00 a 18:00  Vampirs en el cinema de culte. Desirée de Fez, crítica de cinema i col·laboradora del Festival.

18:00 a 18:30  Descans

18:30 a 19:30  Dràcula i Harker, una trobada molt formal. Màrius Rubio, coordinador i professor d’FX ANIMATION Barcelona 3D & Film School.

19:30 a 20:30  Cloenda del curs amb Carles Prats, director de Drácula en la Hammer (2003) i Drácula Barcelona (2017).

Activitat complementària addicional

A més, els inscrits al curs podran accedir a obtenir una acreditació d’estudiant per 40€ més (preu del curs + acreditació 120€ o 100€ abans del 29 de setembre). Aquesta acreditació permet l’accés personal il·limitat a les activitats realitzades de 8 a 15h els dies del curs (del 9 al 11 octubre): passis Auditori, Prado, Retiro i accés a presentacions, rodes de premsa i masterclass que tinguin lloc dins l’horari esmentat.

I si l’estudiant es queda amb ganes de més pot obtenir entrades a taquilles amb un 20% de descompte mostrant l’acreditació (màxim una entrada per sessió). No serà vàlid per a la inauguració, clausura, maratons del 15 octubre, sessions Despertador, localitats numerades, abonaments o packs.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents