Debat estel·lar al Saló del Cinema i les Sèries: Star Wars vs Star Trek

- Advertisement -

Del 17 al 19 de maig ha tingut lloc la 3a edició del Saló del Cinema i les Sèries a la Farga de l’Hospitalet, l’emplaçament habitual. Durant aquests dies s’ha pogut gaudir del millor setè art, ja sigui en format televisiu o en cinema. A través de xerrades, taules rodones, sessions amb convidats especials, tallers, exposicions, photocalls, stands de merchandising i un llarg etcètera, el Saló ha superat totes les expectatives, i ha arribat a consolidar-se la cita imprescindible per als seguidors d’aquestes vessants.

Enguany, molts visitants han optat per assistir disfressats dels seus personatges preferits i se n’han pogut veure molts de dues sagues galàctiques com són Star Wars i Star Trek. Fet que porta a obrir el debat sobre quina de les dues és millor o si realment la gent que en segueix una automàticament deixa de banda l’altra per incompatibilitat. Per això, l’associació Blogos de Oro, que reuneix mitjans en línia relacionats amb el cinema i les sèries per premiar cada any el millor de cada categoria, va organitzar un col·loqui on posava a debat quina de les dues sagues és la millor. Per això, va convidar 6 ponents experts en la matèria (3 d’Star Wars i 3 d’Star Trek) que van defensar la seva posició amb els millors arguments possible. Després de 5 rondes el públic assistent havia de decidir qui guanyava el set amb unes cartolines de colors: vermella per als trekkies i blava per als warsies. A la banda d’Star Wars hi havia Juan Carlos Ferrer (escriptor i crític a Cine en Serio), Aureli del Pozo (director, guionista, actor i redactor al blog Cine Domingo) i Daniel Robles (membre de l’associació Star Wars Catalunya), mentre que el bàndol d’Star Trek el van defensar l’Alfons Gorina (periodista, crític i locutor a “La Finestra Indiscreta” de Catalunya Ràdio), Marcos Muñoz (periodista i escriptor ) i Julián Sanchez (membre del Club Star Trek d’Espanya). El moderador va ser, de nou, Jonatan Ros, qui va oferir una jornada molt distreta i amena amb humor. 

- Advertisement -

- Advertisement -

Amb la sala Auditori plena va començar el debat amb el tema política on va triomfar clarament l’estil de govern utòpic que es mostra a Star Trek. La segona ronda es va centrar en la varietat de les races alienígenes, la qual també van guanyar per golejada els trekkies, gràcies a proposar respectar les altres espècies i voler entendre-les. Era d’esperar que hi hagués un tema enfocat en les naus, així doncs la 3a ronda va sortir Star Wars vencedora ja que va aconseguir que la gran majoria de la sala aixequés el cartell blau. El carisma de Han Solo i el seu Millenium Falcon semblen tenir part de culpa, així com el Destructor Estel·lar que fa 19 km de llargada!

Amb la quarta qüestió podia remuntar Star Wars o guanyar per distància Star Trek, però va ser gràcies a tenir els millors personatges que els warsies van aconseguir l’empat. Cal remarcar que són respostes que va determinar el públic assistent en funció dels arguments que donaven els ponents de cada bàndol a les preguntes plantejades pel moderador, no són veritats absolutes.

Després de 4 rondes molt ajustades, tocava la pregunta del desempat, que es va centrar en quina de les dues sagues té millors històries. Com que tenen formats diferents i totes dues amb trames molt interessants el públic va acabar dividit, ja que van acabar votant la meitat a Star Wars i l’altre a Star Trek, de manera que tot va acabar amb un empat tècnic.

Que es produís aquest empat era lògic, ja que ambdues sagues poden ser compatibles, qui més qui menys no ha vist material de les dues i agraden en major o menor mesura als fans de la ciència ficció i de les aventures espacials. Així doncs es poden gaudir perfectament; per una part es pot veure una pel·lícula de la Guerra de les Galàxies o un capítol de les aventures del capità Spock, al cap i a la fi tots som amants del cinema i les sèries, tal com va quedar clar l’any passat amb el debat, que també va concloure amb un empat.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents