‘Uno para todos’ o educar en la diferència

- Advertisement -

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi va inaugurar la 4a edició el 25 de juny amb Uno para todos. El segon llargmetratge de David Ilundain després de B, de Bárcenas està protagonitzat per David Verdaguer i centra la seva trama en l’educació. Catalunya i Aragó van ser, durant sis setmanes, els escenaris de rodatge de la pel·lícula l’estiu del 2019. Després de diversos ajornaments la cinta finalment arriba a les nostres sales el 18 de setembre en un moment molt oportú: la tornada a l’escola.

- Advertisement -

La pel·lícula es defineix com una història de superació, d’esperança, de la necessitat de perdonar i de saber demanar perdó en un entorn en què les diferències culturals i generacionals són evidents. El marc de tot plegat: una escola i els protagonistes són nens i nenes de sisè de primària. En el rerefons del film hi ha també les històries personals de professors i alumnes i les seves motxilles emocionals que son claus per establir i teixir les relacions entre ells. Assetjament escolar, respecte en la diversitat, precarietat laboral i la dicotomia vida rural – vida urbana també hi tenen molt a dir a la trama.

- Advertisement -

Dels actors que protagonitzen aquest film, en destaca la participació de David Verdaguer (Estiu 1993 o Els dies que vindran), Clara Segura (Una pistola en cada mano, Nit i dia), Patricia López Arnáiz (La peste), Betsy Túrnez (El rei borni) i Ana Labordeta (Planes para mañana). El repartiment el completen actors infantils seleccionats després d’un càsting extens i complet. La pel·lícula arribarà a les nostres pantalles el 15 de maig després de la seva premiere al Festival de Miami el passat febrer de 2020.

La pel·lícula gira al voltant d’un professor interí (Verdaguer) que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d’integrar un alumne malalt a l’aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells. El guió és obra de Coral Cruz (Incerta Glòria) i Valentina Viso (María y los demás).

Uno para todos està produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d’ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents