Daniel Day Lewis es retira del cinema, però no és l’únic

- Advertisement -

Ser actor de cinema és una professió molt delicada que requereix molts sacrificis a la vida dels qui interpreten i fascinen al món sencer amb els seus papers. Coordinar una vida privada amb aquesta carrera sovint pot ser impossible i són diversos els actors que deixen la feina per dedicar-se a la seva família, a sí mateixos o, simplement, és un misteri que només els més propers arriben a conèixer.

Recentment l’actor triplement oscaritzat (There Will Be Blood, Lincoln i My Left Foot) de 60 anys, Daniel Day Lewis, ha anunciat la seva retirada del món de l’espectacle com a decisió privada. Notícia que és tota una sorpresa i ha impactat els seus seguidors. Feia 5 anys que no el veiem rere les pantalles i després de l’estrena de Phantom Thread (Paul Thomas Anderson) només el podrem veure a la filmografia que deixa al llarg de la seva iniciada als anys 70s, com a The Last of the Mohicans, Gangs of New York o In the Name of the Father, entre d’altres.

- Advertisement -

- Advertisement -

Però aquest no és l’únic cas, ja que molts abans d’ells s’han retirat i, per desgràcia, molts ho faran posteriorment. Fem un repàs per algunes figures icòniques que van deixar la seva carrera interpretativa, fins i tot, quan es trobaven en el seu moment de glòria:

Cary Grant

Al llarg de diverses dècades va ser un dels actors més populars de Hollywood on amb la seva elegància i el seu atractiu va enlluernar la gran pantalla a films com Bringing up Baby, North by Northwest, To Catch a Thief o The Philadelphia Story. Va passar per l’altar en 5 ocasions i es va retirar als 62 anys, quan la seva carrera encara semblava tenir un futur brillant, però volia dedicar-se a veure créixer la seva única filla i no volia que acabés dedicant-se al cinema.

Sean Connery

Va començar la seva carrera als anys 50s i va interpretar a un del James Bond més recordat de la història del cinema, a més d’aparèixer en The Rock, First Knight, The Hunt for Red October, The Untouchables o Der Name der Rose. Va anunciar la seva retirada l’any 2012, ja que volia viure més tranquil i per poder-se dedicar a la seva autobiografia. Guanyador d’un Oscar i Globus d’Or, l’actor va ser nomenat Sir i cavaller de la Legió d’Honor a França, entre moltes altres distincions, com ser proclamat l’home viu més sexy o el més sexy del segle.

Meg Ryan

Als anys 90 va ser una de les preferides i millors pagades de Hollywood. L’èxit a taquilla estava assegurat amb les comèdies romàntiques que realitzava com You’ve Got Email, Sleepless in Seattle o When Harry Met Sally. La seva vida es va complicar amb el divorci del seu marit Dennis Quaid per un afer amb Russel Crowe, a més les operacions d’estètica que es va realitzar van canviar el seu rostre angelical i tot se’n va anar en orris. Va abandonar la interpretació i se’n va anar a viure a Nova York per tenir una vida més tranquil·la amb la seva família.

Mara Wilson

La nena adorable que va guanyar-se l’afecte del públic amb films com Matilda o Mrs. Doubtfire semblava estar feta per a aquest món i que li esperava un futur brillant, però de cop i volta va desaparèixer del setè art. Una vegada ja adulta, va explicar que va deixar de banda l’actuació perquè no sentia llibertat creativa alhora de repetir una i altra vegada el que li demana el director a l’hora de fer una pel·lícula. Actualment és escriptora i dramaturga (s’ocupa de la part escrita).

- Advertisement -

Jack Nicholson

Aquest talentós actor nord-americà oficialment no està retirat, però ha reduït al mínim la freqüència interpretativa, només encarna els papers que més li interessen o impacten, ja que busca commoure a la gent. Va guanyar l’Oscar en 3 ocasions i 7 en el cas dels Globus d’Or i és admirat per la seva destresa a l’hora de desenvolupar papers brillants com a The Shinning, As Good As It Gets, One Flew Over the Cuckoo’s Nest o l’aterrador Joker del Batman d’en Tim Burton.

La llista és llarga ja que també Greta Garbo, Grace Kelly, Rick Moranis, Robert Redford, Bridget Fonda, Robert Donat o Gene Hackman es van acomiadar dels decorats en el seu moment. Esperem que fora de la gran pantalla els hi hagi anat com desitjaven.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents