today-is-a-good-day

D’A: el millor del cine d’autor torna presencialment

- Advertisement -

“Ens agradaria que el retorn a les sales fos una festa i una retrobada amb l’experiència col·lectiva que suposa veure cinema pausadament i de manera reflexiva”. Amb aquestes paraules es presenta l’edició d’enguany del D’A Film Festival Barcelona, que en l’edició del 2020 es va celebrar el 2020 exclusivament en format en línia, i va ser un èxit indiscutible, tant pel seu impacte com pel nombre d’espectadors.

DA_Public

- Advertisement -

Com era de preveure, el format de festival en línia ha arribat per quedar-se i el D’A 2021 té una de les seves potes més importants en aquest entorn, amb la col·laboració de Filmin i una àmplia selecció de la programació, que es podrà veure en paral·lel des de casa i que portarà el festival més enllà de les seves seus barcelonines (CCCB, la Filmoteca de Catalunya, els cinemes Renoir Floridablanca i la sala Zumzeig). El certamen s’expandeix físicament fora de Barcelona i arribarà a Madrid, del 6 a l’11 de maig, als Cinemes Renoir amb una selecció de les millors pel·lícules que hagin passat per l’edició de Barcelona.

- Advertisement -

Programació plena de sorpreses

La pel·lícula inaugural del festival serà Adiós, idiotas d’Albert Dupontel, protagonitzada per ell mateix i Virginie Efira. La pel·lícula ha estat un fenomen en el seu pas pels cinemes francesos i va arrasar en els premis César d’enguany i es va endur un total de set guardons, incloent-hi el de Millor Pel·lícula, Director i Guió. 

L’amor (quan no tens res a perdre)

El certamen també dedica un focus a Małgorzata Szumowska, una de les directores més destacades del cinema polonès contemporani i una autora de culte del cinema europeu, de qui s’estrenarà la seva darrera pel·lícula, Nunca volverá a nevar. Altres films destacats són El teléfono del viento, el retorn de Nobuhiro Suwa al Japó per retratar la fràgil recuperació emocional deu anys després del tsunami; Siberia d’Abel Ferrara, sisena pel·lícula del novaiorquès protagonitzada per Williem Dafoe, pràcticament convertit en alter ego del director en la seva eterna pulsió entre sexe i mort; o Rizi/Days del director asiàtic Tsai Ming-liang, que va guanyar el premi Teddy a la darrera Berlinale.

DA_2021_Siberia

Al festival també es veuran obres de directores com Josephine Becker, que amb una curta filmografia s’ha convertit en un dels noms més prometedors del cinema actual i de qui es presenta Shirley, protagonitzada per Elizabeth Moss, que va guanyar el Premi Especial del Jurat a Sundance; o la sensació del cinema espanyol independent Karen de María Pérez Sanz, amb Christina Rosenvinge en el paper de l’escriptora Karen Blixen.

DIR_Shirley_01

Berlin Alexanderplatz de Burhan Qurbani serà una de les cintes més sorpretents ja que s’enfronta al clàssic d’Alfred Döblin, ja adaptat per R.M. Fassbinder, actualitzant-lo al Berlín actual, i Las cosas que decimos, las cosas que hacemos d’Emmanuel Mouret, que va guanyar el César 2021 a Millor Actriu Secundària pel treball d’Émilie Dequenne. La programació, que arribarà als 90 títols, inclourà també l’estrena catalana de La vida era eso de David Martín de los Santos, protagonitzada per Anna Castillo i Petra Martínez, guardonada amb el premi a la Millor Actriu al Festival de Sevilla 2020; i l’estrena de la pel·lícula catalana Mía i Moi de Borja de la Vega, protagonitzada per Bruna Cusí i Eneko Sagardoy, guanyadors del Goya als Millors Intèrprets Revelació per Estiu 1993 i Handia, respectivament. First cow de Kelly Reichardt o la cinta catalana de la collita ESCAC Ovella donaran segurament molta guerra també en aquesta edició del festival.

- Advertisement -

Aquest any l’aforament de les sales estarà limitat per les circumstàncies sanitàries, i l’organització recomana programar la visita al festival i comprar sempre anticipadament. Els abonaments del D’A 2021 ja estan disponibles al web del festival. 

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents