spot_img
spot_img

‘Flow’: relat intimista, emocionant i èpic des del punt de vista felí

- Advertisement -

La pel·lícula d’animació Flow, dirigida per Gints Zilbalodis (Away), no para de rebre nominacions i premis per allà on passa, ja que es tracta d’una de les joies del cinema actual que no deixarà indiferent a ningú. Va passar per la secció Un Certain Regard al Festival de Cannes i a la Secció Oficial del Festival de Sevilla, on va aconseguir el Gran Premi del Jurat, el Premi Puerta de América i el Premi a Millor muntatge. Al festival d’Annecy es va alçar amb quatre guardons. I la cirereta del pastís ha estat l’Oscar al Millor film d’animació. Tota una proesa per una pel·lícula letona que lluitava contra gegants com Pixar. El film està als cinemes des del 24 de gener del 2025 arriba al nostre país de la mà d’Adso Films i Filmin

Flow, un gatet que enamora

La història de Flow se centra en un gat que un dia es troba en un món cobert d’aigua on l’espècie humana sembla haver desaparegut. Buscant la manera de sobreviure trobarà refugi en un vaixell amb més animals. Però aviat començaran els problemes de convivència. A més, ell haurà d’enfrontar-se al repte de superar la seva por vers l’aigua. Tots ells, hauran d’aprendre a superar les seves diferències i adaptar-se a aquest nou món on es troben.

- Advertisement -

- Advertisement -

Emocions més enllà de les paraules

Es tracta d’una cinta sense diàlegs que dins la seva intimitat ofereix un espectacle èpic, capaç d’arribar tant a grans com petits. La seva emocionant proposta connecta amb l’espectador des del primer minut, ja que posa l’atenció en el punt de vista d’un gatet que va vivint diferents situacions controvertides i com va reaccionant i adaptant-se a totes elles com pot.

La durada de Flow també juga a favor, ja que en uns 90 minuts es narra una història rodona engalanada, per una banda, sonora increïble i encertada a cada escena. Es tracta d’una road movie que amb la seva elegància minimalista atorga una visió introspectiva de l’evolució d’un petit gat i les seves aventures i desventures per tal de sobreviure i crear vincles amb els seus dispars companys de viatge.

Captivadora i excepcional

Es podria dir també que és un coming on age per com va passant per diferents fases de la vida i enfrontant-se a temes com la mort o la catàstrofe que assoleix el seu món. Cada animal reflecteix una emoció, un sentiment i una manera d’abordar els problemes als quals s’ha d’enfrontar amb molta perícia, anàlisi i fent servir el seu instint. Els moviments i els sons de cadascun d’ells, així com la seva personalitat són molt naturals.

Gaudeix d’una fotografia impecable i una creació d’escenaris i personatges fascinants. Tot el conjunt crea una visió d’aquest món excepcional que recordarà al nostre planeta, però d’una manera distòpica on la natura s’ha obert camí i ha deixat enrere la humanitat. Els moviments de càmera segueixen als personatges amb uns plans llargs que descriuen el paisatge, aportant una gran perspectiva i definició dels dissenys arquitectònics que mereixen ser analitzar individualment per poder gaudir de la seva excepcionalitat.

En definitiva, Flow és una joia de l’animació molt a tenir en compte, ja que gaudeix d’elements fascinants que creen un conjunt que submergeix a l’espectador des del primer instant. Tota ella té una important càrrega sentimental que emocionarà i captivarà per les seves lectures i missatges que transmet.

Veredicte

El millor: Tot el conjunt és fascinant gràcies a la fotografia, la creació de personatges i escenaris, així com la banda sonora, creen una obra introspectiva, minimalista i amb molts missatges.

- Advertisement -

El pitjor: Que pugui ser jutjada com una pel·lícula infantil i no es valori com la petita joia d’animació que és.

Nota: 8

- Advertisement -
Ylenia Cañadas
Ylenia Cañadashttp://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents