‘Crims’: la Catalunya més fosca fa el salt a TV3

- Advertisement -

L’anomenat True Crime (crim real) està de moda. Sèries com American Crime Story, Making a murderer, El pionero o Alcàsser en son la prova. Els nostres mitjans públics ja vsn posar-hi l’ull fa dos anys amb la sèrie de ràdio sobre el cas Tor i recentment l’èxit del programa Crims ha fet que el fenomen passi de Catalunya Ràdio a TV3. Darrere tots aquest programes (també el nou a la TV) hi ha el periodista Carles Porta que s’ha convertit en un dels cronistes més populars de la nostra història més fosca. . L’estrena serà el dilluns 3 de febrer, a les 21.55, amb un capítol doble sobre el Cas Brito i Picatoste, dos presos que van fugir d’una presó de Lleida deixant un preocupant rastre de sang durant setmanes en un moment on la implantació dels Mossos era molt recent.

- Advertisement -

La sèrie té 11 capítols, que tracten 7 casos recents que han tingut un ressò mediàtic important i que formen part de l’imaginari recent de l’espectador. Casos reals com els de Brito i Picatoste, el zelador d’Olot, la bibliotecària Helena Jubany o l’assassí del Putxet, entre altres. El programa acabarà amb un capítol especial que porta per no Per què matem? i que pretén aprofundir amb testimonis de psiquiatres, forenses i investigadors en la psicologia dels assassins. 

Estètica de cinema i fugir del morbo fàcil

- Advertisement -

A la presentació de la docusèrie, que s’ha fet a la presó Model de Barcelona, Miquel Garcia, Cap de Nous formats de TV3, ha reconegut primer que als mitjans públics sempre hi ha hagut cert recel en tractar successos obertament per por a sensacionalistes. Tot i aquesta por sembla que han trobat la solució. “El format True Crime ens ha portat una nova manera d’explicar-ho d’una forma que ens sentim còmodes, amb rigor i sense sensacionalisme”, ha dit.

Foto: Jordi Play

 

Pet la seva banda Carles Porta, director i narrador Crims, ha volgut deixar clar que el format de programa és un dels trets més atractius de la proposta. “Expliquem històries de la manera més narrativa possible. A la ràdio vam tenir un èxit que no m’esperava i per mi aquesta experiència és tornar a casa, a TV3”. Porta també ha deixat clar que aquesta és una feina d’equip i que hi ha molta gent darrere aquesta sèrie. “Està al nivell de totes les grans series de True crime i hem volgut estar segurs que les víctimes no se sentin maltractades. Malgrat això la part fosca també és la nostra història: no hi ja llum sense foscor”. El que veurem a cada episodi és com Carles Porta presenta els casos des de l’estudi de Catalunya Ràdio amb una breu introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanya tota la trama, amb un to i un estil particular que atrapen l’espectador.

Guille Cascante, Director de Goroka ha estat el responsable de la part més cinematogràfica del projecte i ha explicat que “Crims, audiovisualment, és narrativa de cine i tots son protagonistes que parlen directament a càmera.” Certament hi veurem imatges fetes amb drons i reconstrucció dels crims interpretats amb actors que simularan els casos reals del programa. Tot plegat amb una estètica de suspens i cinema negra més que adequada per la temàtica a tractar.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents