Comentant la jugada (sexual)

- Advertisement -

No ens arriben gaire sèries de Noruega… Ara bé, aquesta arriba amb molta força i carregada d’humor. Match, guanyadora del Premi del Públic del Festival Serielizados, ja està disponible a Filmin (2 temporades) i FilminCat (subtitulada en català). La premissa és senzilla però hilarant: analitzar com si fos un partit de futbol (amb comentaristes en directe i analistes) els alts i baixos de la vida sentimental i sexual d’un jove perdedor a la ciutat d’Oslo.

- Advertisement -

Entre les diverses virtuts de la sèrie hi ha la durada dels seus episodis, entre 12 i 15 minuts, fet que permet condensar el gag i la situació i plantejar de manera ràpida i eficient l’inici-nus-desenllaç de cada capítol. De fet cada episodi es planteja com un repte que el jove Stian ha d’aconseguir i pel qual sempre sorgeixen imprevists i obstacles que els dos comentaristes s’encarreguen de narrar com si allò fos la final de la Champions. Si la sèrie funciona és precisament gràcies a la retransmissió dels suposats periodistes que apareixen allà on sigui amb la seva mini-cabina de comentaristes deixant-se la pell perquè l'(anti)heroi de la sèrie se surti amb la seva.

- Advertisement -

Deixant de banda la poca credibilitat de la història d’amor entre l’Stian i la Mia, i el fet que ell sempre intenti mentir per sortir-se amb la seva, el fet que cada capítol sigui una minihistorieta ajuda molt a mantenir l’interès. Els més cèlebres són, sens dubte, els que tenen a veure d’alguna manera amb el sexe però n’hi ha d’altres de contingut més escatològic on per exemple la missió del personatges és que la seva xicota no detecti la pudor de peus o aconseguir cagar a casa els sogres sense que ningú se n’adoni. Aquests capítols poden tirar enrere els que no gaudeixin d’aquest tipus de marranades (mocs, vòmit, caca…) però si no tens el filtre molt estret ajuden a donar varietat al conjunt.

Match, és una sèrie fresca i que fa riure (aquest és l’objectiu). Per la senzillesa i efectivitat del seu disseny de capítols curts de gag fàcil atrapa força l’espectador. Tant els dos protagonistes com (sobretot) els comentaristes són d’allò més entranyable i generen constantment ganes de més. Si sou futbolers us sentireu ràpidament identificats amb la manera com s’entreguen a cada “partit” del nostre jove Casanova. I si no ho sou podeu gaudir igualment de la “passió pels colors” i passar una molt bona estona assistint en rigorós directe a les victòries i les derrotes d’un noi que no se sap moure gaire bé en el terreny de la parella.

Veredicte

Agradarà a: els fans de l’humor pujat de to (i una mica escatològic).

No agradarà a: els que s’escandalitzen ràpid i els que se senten atacats quan surt un moc o una merda a la pantalla.

Enganxòmetre: 9

Nota: 8

- Advertisement -

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents