‘Sense Sostre’: el dia a dia de viure al carrer

- Advertisement -

El passat més de març va començar el rodatge del llargmetratge de ficció Sense sostre. La pel·lícula narra la història del Joan, un sense sostre que decideix abandonar la seva rutina d’alcohol i violència als carrers de Barcelona. Una de les particularitats del film és que serà interpretat per persones que han viscut al carrer durant la seva vida, com per exemple el protagonista de la pel·lícula, Enric Molina. Al llargmetratge també hi participen les actrius Laia Manzanares (Merlí) i Teresa Vallicrosa (El cor de la ciutat).

- Advertisement -

La pel·lícula vol fer caure estereotips sobre els sense sostre  i fer entendre que ningú està al carrer perquè ho vol. La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) diu que actualment hi ha 1.026 persones que dormen al carrer a Barcelona, però que poden ser moltes més. El projecte va superar l’any passat una campanya de micromecenatge de 30.000 euros que ajuden ara a tirar el film endavant.

- Advertisement -

Els directors del film són Xesc Cabot i Pep Garrido que ja van dirigir conjuntament la pel·lícula Bustamante Perkins (2013), i emmarquen el seu treball dins de l’anomenat cinema d’autor, i busquen posar l’emoció del personatge protagonista i l’atenció al món i a la vida al centre de Sense Sostre. El Xesc és també actor a El rei borni i el Pep, guionista de La millor opció, a més d’haver participat, com a cineasta, des dels inicis, en el projecte Cinema en curs de l’associació A Bao A Qu, amb què va guanyar el premi Ciutat de Barcelona 2015.

El productor Norbert Llaràs, Alhena Production, ha explicat a El Cinèfil que “l’estil de la cinta és un cine molt proper al documental i de caire molt social”. També ha manifestat que hi ha “la intenció de portar la pel·lícula a algun festival important”. El film esta coproduït per Alhena Production i Atiende Films amb la participació de TV3 i el rodatge ha tingut lloc a diferents localitzacions de Barcelona, el Penedès i el Garraf. També donen suport a la pel·lícula entitats diverses com Arrels Fundació, Intermón Oxfam, l’Ajuntament de Barcelona i les fundacions de la Caixa i Catalunya Cultura.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents