‘Cocaine bear’: la festa mortal de l’os viciós

- Advertisement -

Cocaine bear és un film basat en fets reals sobre un os que es va posar fi de cocaïna i va sembrar el caos. Sí, sí. Ho has llegit bé. Real. Os. Cocaïna. La pintoresca cinta d’Universal Pictures (poca broma) arriba als cinemes del nostre país el 31 de març sota el virtuós títol en espanyol d’Oso vicioso. Alerta que pot ser una de les sorpreses de taquilla de la Setmana Santa (i de l’any). I és que al protagonista de la història, l’os de veritat, se’l coneix popularment com Pablo Eskobear. Esko-Bear. Què pot sortir malament?

Cocaine bear, massa bonic per ser veritat

- Advertisement -

La pel·lícula està dirigida per l’actriu i directora Elisabeth Banks. Després del seu fracàs amb la nova versió de Charlie’s Angels ha decidit fer un gir a la seva carrera i provar una “línia” ben diferent.  L’argument sembla una broma, però no ho és. Després d’ingerir accidentalment una bossa plena de cocaïna, un os negre americà emprèn una onada sagnant d’assassinats en un petit poble de Kentucky. Allà un grup de locals i turistes hauran d’unir forces amb l’esperança de sobreviure la massacre.

- Advertisement -

La pel·lícula està protagonitzada per Keri Russell, O’Shea Jackson Jr. i Christian Convery entre d’altre. També passarà a la història (o no) per ser una de les darreres feines de Ray Liotta, que va morir el passat maig de 2022. La promoció del film va arribar fins i tot a la nit dels Oscars 2023 quan una rèplica de l’animal va aparèixer a la cerimònia amb la directora del film.

cocaine bear oscars

Què és real i que no ho és a Cocaine Bear?

Posem-nos seriosos. Si és que hom es pot posar seriós parlant de plantígrads i estupefaents en una mateixa frase… El cas és que, com hem dit, el film està “basat” en fets reals.

Vet aquí que una vegada hi havia un antic oficial de narcòtics del departament de policia de Lexington de nom Andrew C. Thornton II. L’expoli per qüestions que no venen al cas es va convertir en contrabandista de drogues i traficava cocaïna des de Colòmbia cap als Estats Units. Després de deixar uns paquets a Georgia Thornton i un còmplice agafen una avioneta i la carreguen de coca. Molta coca. Tanta coca que l’avioneta no podia suportar el pes de dos homes i el carregament. Llavors, per salvar la vida, no els va quedar més remei que llençar la droga per la finestra. Sabeu qui hi havia al bosc per rebre el carregament?

Pablo Eskobear, el cocaine bear de veritat
Pablo Eskobear, el cocaine bear real

Un os que aquell dia va esmorzar fort. Tot plegat va acabar fatal. El tal Andrew C. Thornton II va morir aquell mateix dia saltant de l’avió. El seu paracaigudes no es va obrir. I per a acabar-ho d’adobar el protagonista de la història, l‘os fastuós, va morir de sobredosi. Sí, es va passar de la ratlla (aquesta broma ja l’havíem fet, oi?). A més, no va atacar ningú ni va provocar cap estrall… Per sort, a la pel·lícula tot serà diferent.

El cas és que, conscient que la gesta de l’os era digne de llegenda, el forense que va certificar la mort de l’os per excés de festa va decidir dissecar-lo després. Avui en dia és una de les principals atraccions del centre comercial Kentucky for Kentucky Fun Mall, on “viu” eternament com a mite de la droga i ara estrella del cinema.

La cocaïna sempre troba un camí

Per cert, el film ja té un spin off protagonitzat per…

- Advertisement -

UN TAURÓ! Us presentem Cocaine Shark

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents