‘Queen Cleopatra’, l’última faraona de Netflix

- Advertisement -

La nova sèrie documental de Netflix Queen Cleopatra ofereix una visió interessant i diferent sobre una de les figures més icòniques de la història. Els episodis 4 de la sèrie estan repartits entre amb entrevistes a experts (sobretot dones) i recreacions dramatitzades que ajuden a comprendre millor els esdeveniments i personatges. De passada, aquests trossos de “ficció” aporten una visió molt més cinematogràfica al conjunt.

netflix cleopatra

Cleòpatra: més que una faraona

- Advertisement -

No obstant això, la sèrie té algunes mancances. En primer lloc, se centra sobretot en la figura de Cleòpatra i no explora prou a fons el context històric i polític de l’època ni els milers d’anys d’història faraònica d’Egipte. A més, la dramatització pot resultar excessiva en algunes ocasions, donant lloc a escenes que podrien ser considerades innecessàries o forçades. Això pot treure credibilitat a la sèrie i fer que el públic perdi l’interès. Per no mencionar que s’abusa d’alguns plans (segurament per manca de metratge rodat). Ara bé, s’ha de reconèixer que en la tria dels actors Netflix ha fet una bona feina amb Queen Cleopatra. Tant la faraona, l’anglesa Adele James com els dos romans protagonistes (Craig Russell com a Marc Antoni i John Partridge com a Juli Cèsar) fan una molt bona (i curta) feina amb els seus personatges.

- Advertisement -

Per acabar, cal destacar que la sèrie pot resultar poc accessible per a aquells que no tenen una base de coneixements històrics sobre l’època i els personatges. No hi ha una contextualització prou exhaustiva per als espectadors que no estiguin familiaritzats amb la història de l’antiga Roma i Egipte. És molt possible que un espectador no gaire expert es perdi entre Ptolemeus, Octavis, sirians i la biblioteca d’Alexandria… Però, vaja, els documentals estan per aprendre, no?

En resum, Queen Cleopatra és una sèrie documental de Netflix que ofereix una visió interessant sobre una figura indubtablement icònica de la història, però que té algunes mancances en la seva estructura i accessibilitat. Així i tot, és una opció recomanable per a aquells que vulguin aprofundir en la història de l’antiga Roma i Egipte. Com a colofó recordem que la sèrie està narrada i produïda per Jada Pinkett Smith.

Veredicte

Agradarà a: apassionats per la història i, en particular l’egiptologia

No agradarà a: qui busqui un documental “clàssic” amb ruïnes i mòmies. Aquí prima la recreació dels fets. És més cinematogràfic.

Enganxòmetre: 6

Nota: 6,5

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents