Cinemes: promocions i descomptes per estalviar diners

- Advertisement -

L’any 2016 van anar al cine més de 100 milions espectadors a tota Espanya (el 14% de Barcelona) i es va recaptar un total de 601,77 milions d’euros. El nombre d’usuaris que van passa per les sales de cine va augmentar en un 6% respecte l’any anterior i, es va guanyar un 5% més. Aquestes dades només indiquen que anar al cinema és un dels passatemps més comuns entre la societat espanyola però una de les queixes més freqüents són els preus, moltes vegades abusius. Tot i això, segons la consultora ComSorce Spain, l’any passat el preu mitjà d’una entrada va baixar respecte el 2015.

En aquest sentit sorgeix una pregunta: quins cines són els més barats? És per això que farem un recorregut per set de les principals cadenes de cine de Barcelona (Cinesa, Yelmo, Grup Balaña, Cines Verdi, Cines Renoir, Cine Phenomena i els Full HD) per tal de conèixer quins són els tipus d’ofertes que tenen.

Dimecres al cinema

- Advertisement -

Promocions cines

- Advertisement -

Aquesta és una de les promocions més habituals però només en les grans cadenes com Cinesa, Yelmo, Balaña i els cinemes Full HD del centre comercial Splau. Abans es coneixia com el ‘dia de l’espectador’ i era pràcticament l’única oferta que tenien els cines. En el cas de Cinesa, Yelmo i el grup Balaña, aquest dia és el dimecres i es passa de 6,70€ a uns 4€ i escaig depenent de la província. Als cines Full HD d’aquesta oferta en diuen ‘dies fidelitat’ i en són els dilluns i els dijous i els caps de setmana. Aquí les entrades passen a tenir un preu de 4,90€ pels films en 2D i de 5,90€ pels de 3D i, els caps de setmana només amb sessions matinals.

Cinesa i Balaña, també tenen una oferta semblant pels dijous però amb algunes excepcions. El grup Balaña deixa les seves entrades a 5€ però només a l’Arenas de Barcelona Multicines i al Glòries Multicines. Per altra banda, Cinesa només ofereix aquesta promoció als usuaris que tinguin la seva targeta cinesacard i només vàlida en quatre cinemes de Barcelona.

Pack família i preus infantils

Evidentment aquestes promocions estan pensades per a famílies o persones que van al cine amb nens. El pack família només el té disponible Cinesa (abans també el tenia Yelmo) i es tracta d’un descompte tant en les entrades dels adults com en la dels nens. S’hi pot accedir comprant les entrades en línia o bé directament a la taquilla, en aquest últim cas però, s’ha de tenir la targeta cinesacard.

En el cas de les altres cadenes, només ofereixen descomptes pels nens (menors de 12 o 13 anys) i en el cas de Yelmo en les sessions infantils abans de les 17 hores i en caps de setmana. El grup Balaña i els Full HD tenen l’oferta al llarg de tota la setmana, simplement amb la restricció de l’edat.

Targeta socis

Actualment molts negocis tenen una targeta de soci per tal de poder oferir als seus clients descomptes, avantatges, premis i molt més, els cinemes també. Aquesta és una opció que tenen les set cadenes que estem analitzant però cadascuna en diu d’una forma diferent però ve a ser el mateix: Cinesacard, Movieyelmo, soci (grup Balaña), targeta fidelitat (Full HD), Amics Verdi, Club Phenomena i Club Renoir. En alguns casos es tracta d’una oferta gratuïta i d’altres s’ha de pagar. Comencem per les gratuïtes.

Promocions cines

Cinesa, Yelmo, Balaña i Full HD són els cines que ofereixen les targetes gratis als seus usuaris. En aquests casos els espectadors que tenen aquestes targetes poden gaudir de descomptes en el preu de l’entrada, concursos i promocions exclusives i punts intercanviables per productes del bar o entrades. Per altra banda, els cinemes Verdi, Renoir i Phenomena ofereixen un plus, no només la possibilitat de tenir una targeta que els dóna certs avantatges, sinó la de formar part d’una comunitat vinculada al cinema en qüestió.

Formar part d’Amics Verdi costa 30€ l’any i inclou els següents avantatges:

- Advertisement -

– Entrada reduïda cada dia de la setmana

– Esdeveniments gratuïts d’entrada exclusiva

– Esdeveniments públics a preu reduït

– Esdeveniments exclusius a preu reduït

– Preestrenes exclusives per socis Verdi

– Punts (entrades i productes del bar gratis)

– Descomptes en el bar i a la botiga cada dia de la setmana

Newsletter (estrenes, esdeveniments, promocions…)

Formar part del Club Phenomena costa 75€ l’any i el període d’inscripció acaba el pròxim 7 de maig. Els membres del club tenen accés als següents avantatges:

Promocions cines

– Fins a un 50% de descompte en entrades

– 11 sessions sorpresa gratuïtes (3€ pels acompanyants)

– Una entrada doble el dia de l’aniversari

– Sortejos exclusius

– 50% de descompte en el pàrquing del costat del cine

– Descomptes en restaurants i botigues

– Obsequi de benvinguda

– Descompte pel Festival de Sitges

Es pot formar part del Club Renoir amb dues modalitats, amb la targeta individual (15€) o amb la targeta compartida (25€). Els avantatges pels socis del club són:

– Entrada reduïda entre setmana (amb la targeta compartida l’acompanyant també té descompte)

– Descompte d’1€ caps de setmana i festius

– Invitacions vàlides per a qualsevol dia i sessió (2 amb la targeta individual i 4 amb la targeta compartida)

– Entrada gratuïta el dia de l’aniversari

– Preestrenes exclusives

– Sortejos exclusius

– Descomptes en promocions especials

Promocions a Cinesa

Ens hem d’aturar un moment en el cas concret de Cinesa, ja que, ofereix altres promocions que només ells tenen, la majoria subjectes a col·laboracions amb altres marques i empreses. Amb la targeta EURO 6000, es pot obtenir un 50% de descompte en la compra d’un bol gran de crispetes més un refresc. Amb la targeta BPpremierplus s’obté una entrada gratis i un 50% de descompte en el menú clàssic, en aquest cas s’intercanvien els punts de la BP pels productes de Cinesa. La cadena també té acords amb Logi Travel, el RACC, Masterpass i Iberia Plus.

Promocions cinesPer altra banda, té tres promocions més marca de la casa, ‘Et tornem la teva entrada’, ‘Te la vas perdre’ i ‘La gran quedada’. La primera dóna l’opció als espectadors de sol·licitar que se’ls tornin l’entrada si aquesta no els agrada durant la primera hora. En el cas de sortir de la sala, la persona podrà demanar que li donin una entrada pel mateix dia (amb un marge de dues hores) o per un altre.

Amb ‘Te la vas perdre’, els usuaris tenen l’oportunitat de veure pel·lícules que ja no estan en cartellera però que fa relativament poc que les van treure, per només 4,20€. Per últim, hi ha la promoció de la gran quedada que permet a grups d’entre 4 i 8 persones assistir al cine amb un descompte en les seves entrades. A aquesta opció només es pot accedir via en línia i té un preu de 5,70€ per entrada.

Festa del cine

No podem acabar aquest resum sense parlar d’aquesta iniciativa que ja fa dotze edicions que se celebra, des del 2009 i que van crear des de la Federació d’Associacions de Productors Audiovisuals Espanyols (FAPAE), la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (FEDICINE) i la Federació de Cines d’Espanya (FECE). Aquest mes de maig, concretament els dies 8, 9 i 10, els espectadors tindran l’oportunitat d’anar al cine per només 2,90€ i només és necessària una simple acreditació que s’obté online.

La festa del cine se celebra dos cops l’any i durant tres dies. Les edicions de l’any passat, una al maig i l’altre a l’octubre, van aconseguir vendre 1.709.218 i 2.651.494 entrades respectivament. En aquesta dotzena edició més de 50 cinemes de tot Espanya s’han sumat a aquesta iniciativa i d’aquestes, deu es troben a la província de Barcelona, el que suposa un total de 74 pantalles.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents