Cinemes i festivals de cine, tocats i enfonsats

- Advertisement -

Nou cop a la cultura per culpa del coronavirus. Les mesures anunciades aquest dijous 29 d’octubre per la Generalitat suposen el tancament i cancel·lació de tota l’activitat cultural del país a partir del divendres 30. Això implica el tancament de tots els cinemes i la cancel·lació de fins a 9 festivals de cinema que s’havien de celebrar aquets novembre. Així doncs el Visual Art (Lleida), el Most (Penedès i Priorat), el Cardoterror (Cardedeu), el Terror Molins (Molins de Rei), l’Asian Film Festival (Barcelona) i la Mostra de Cinema Àrab (Barcelona) i el BaiDeFest (Roses) no es podran fer amb les dates i condicions amb que estaven prevists. L’Alternativa (Barcelona) i El meu primer Festival (Barcelona) també perillen ja que estan planificats la 2a quinzena de novembre. Algunes cancel·lacions encara no s’han fet oficials, raó per la qual anirem ampliant i modificant la informació a mesura que hi hagi nous detalls. Alguns però mantindran l’activitat online que tenien prevista. El que se salva del tot és l’In-Edit que ja havia plantejat una edició 100% on line.

https://elcinefil.cat/2020/10/28/in-edit-2020-musica-100-online/

- Advertisement -

Alguns festivals ja han reaccionat a la nova realitat i han anunciat com fan front als tancaments.

  • Visual Art: noves dates encara sense concretar amb la mateixa programació.
  • CardoTerror: noves dates de l’11 al 13 de desembre amb la mateixa programació.
  • Terror Molins: cancel·lació de la part presencial i obertura de nou canal a Filmin.
  • Most: noves dates del 3 al 13 de juny de 2021 i manteniment d’una part online.
  • Asian Film Festival: cancel·lació de la part presencial i manteniment d’una part online a Filmin.
  • BaiDeFest: noves dates encara sense concretar.
  • Mostra de cinema Àrab: cancel·lació de la part presencial i i manteniment d’una part online a Vimeo.

Estrenes cancel·lades

- Advertisement -

Tampoc s’estrenaran a Catalunya les 9 pel·lícules que arribaven aquest divendres 30 a les sales. Dues d’aquestes estrenes són treballs catalans, El cerro de los Dioses, òpera prima de Daniel M. Caneiro i Sentimental, la nova comèdia de Cesc Gay.  Per novembre hi havia agendades 11 estrenes la primera setmana, 16 la segona i la tercera setmana i 13 la quarta. Els film catalans La dona il·legal, de Ramon Térmens i Terra de telers, de Joan Frank Charansonnet, tampoc es podran estrenar com estava prevista i ja han confirmat que arribaran als cinemes al desembre. La vampira de Barcelona, de Lluís Danés i A Stormy Nigh, de David Moragas encara no han anunciat si mantenen la data d’estrena el 20 i 27 de novembre respectivament. Cal recordar que aquestes mesures no afecten a cinemes a l’estat espanyol i per tant les distribuïdores mantindran, en gran mesura, les dates d’estrena malgrat Catalunya aporta entre el 20 i 30% del total de la taquilla.

Catalunya, doncs es queda sense les estrenes d’un mínim de 65 pel·lícules (tret que al llarg del novembre s’aixequin les restriccions). Algunes distribuïdores ja han anunciat avui mateix que mouen alguna data d’estrena. Tot plegat la mateixa setmana que la Federación de Cines de España ha anunciat en un comunicat que durant els 4 mesos d’activitat després del confinament del març no s’ha detectat cap contagi a sales de cinema.

Més informació sobre la crisi al sector audiovisual

https://elcinefil.cat/2020/10/19/el-futur-del-cinema/

https://elcinefil.cat/2020/10/20/4-cines-que-no-tornaran-a-obrir/

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents