L’Acadèmia premia la valentia i pluralitat dels Cinemes Girona

- Advertisement -

El jurat del 9è Premi Pepón Coromina que atorga anualment l’Acadèmia del Cinema Català ha reconegut aquest 2022 la tasca dels Cinemes Girona de Barcelona. El jurat, format per Antonio Chavarrías, Alba Sotorra, Pol López, Diego Dussuel i Núria Aidelman, ha decidit atorgar el guardó a la multisala “en reconeixement al risc i l’aposta que implica mantenir viu un cinema de barri i convertir-lo en un espai divers i acollidor on conviuen un gran ventall d’iniciatives, mirades diverses i les comunitats diferents, totes elles interpel·lades per una programació pensada amb la idea que l’acte de crear no és complet si no es comparteix”.

Els Cinemes Girona tenen més de 30 anys d’història i estan formats actualment per tres sales que regenta l’exhibidor i productor Toni Espinosa. En aquest espai, a banda de les estrenes comercials de caràcter independent, se celebren anualment cicles i festivals com l’Asian Film Festival, El Meu primer Festival o La gran pantalla entre d’altres.

“Ens agrada que el cine estigui obert a la ciutat i en sigui un reflex”

- Advertisement -

- Advertisement -

El Jurat també ha volgut destacar la voluntat dels Cinemes Girona de “ser un espai de trobada pel sector, una casa que els professionals del nostre cinema saben que tenen sigui quin sigui el moment de la seva trajectòria, quan ja són creadors i creadores consolidats, però també quan estan fent els seus primers passos”. Per últim, han subratllat la tasca social i cultural de tots aquells cinemes que, en un context tan complex com l’actual, lluiten cada dia amb propostes creatives i innovadores per convocar el públic a les sales i crear comunitat.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents